zaterdag 12 november 2011

Teddie

Ja, nu maar even gauw een leuker bericht. Een berichtje over onze hond Teddie.
Het is al weer wat jaartjes geleden dat wij deze lieve hond hadden. Het was een huskie met een stevig karakter! Onze dochter wilde destijds zo graag een hondje, zij is ons enige kind en wij begrepen best dat zij iemand erbij wilde, geen zusje of broertje, dan maar een hond(je). Zoek er maar een uit, hadden wij gezegd. Dus ging ze stevig op zoek en er stond een huskie in de krant, oke wij erop af. Deze huskie was opgevoed bij oudere mensen en mocht daar alles, wat dus niet goed is als je een hond met dat karakter moet opvoeden. Hij was een maand of 9 en toen wij bij die mensen kwamen ging dat beestje doodleuk aan onze voeten liggen m.a.w. ik wil wel mee.
Dus wij namen hem mee. Wat wisten wij van honden opvoeden? Dus gingen wij op cursus, dat moest echt wel met deze hond, want opvoeding had hij niet gehad en was nu in de pubertijd.
Wij hebben heel veel plezier gehad met deze kanjer. Deze fotocollage hier hangt nog steeds in onze slaapkamer.

Hij ging mee op vakantie met de caravan, daarvoor had DH een houten slaapbak gemaakt voor in de voortent. Hij vond dat prachtig.
Maar in de sneeuw lopen en dollen met onze dochter vond hij het allermooist. Hij waakte ook goed over haar, er kon haar niets overkomen, hij zorgde daar wel voor.
Jammergenoeg is hij maar 6 jaar bij ons geweest, hij werd wat agressief en ging bijten, dus hebben wij hem moeten laten inslapen.

Aan alle goedwillende bloggers


Dit bericht is voor alle goedwillende bloggers onder jullie. Ik heb even de bezem gehaald door de reactie-instellingen. Helaas is het zo dat ik de reacties had opengesteld maar krijg veel vervelende spamberichten, dus heb ik: anoniem verwijderd, ik wil graag weten met wie ik te maken heb op een leuke manier. Sorry dat jullie er dan wat meer voor moeten doen om een reactie te plaatsen. Ik hoop toch dat jullie blijven reageren en vind het jammer dat de goeden onder de kwaden moeten lijden.
Fijn weekend allemaal en tot blogs.

donderdag 10 november 2011

Een eerbetoon aan Jeanne

Jeanne was een lieve vakantievriendin die ook nog in onze omgeving woonde zodat ik haar nog wel eens opzocht. Zij had een ernstige ziekte onder de leden, maar liet ons er niets van merken. Zij was altijd vrolijk en dacht aan anderen.
Zij kon heel erg mooie kerstballen maken van quiltstofjes en borduren. Zij borduurde eerst de motiefjes heel fijntjes, voor een bal twee borduurtjes. Dan ging zij de ballen maken. Ze sneed met een dun mesje de patroontjes op de styroporbal en vervolgens deed zij daar de stofjes op en zette dat vast in de snedes. Kijk hieronder maar eens hoe mooi.
dit is de ene kant
dit is de andere kant
en dit is de doorlopende middenrand
een aantal van haar kerstballen.Zij maakte ze vooral voor het goede doel. Van wat zij verkocht ging het grootste deel naar een goed doel en van het andere deeltje kocht zij weer materiaal om er weer kerstballen van te maken.


Gelukkig heb ik deze foto van haar. Hier zit zij op ons vakantieadresje te borduren in het zonnetje. Helaas is zij vorig jaar overleden aan deze slopende ziekte. Nu in deze tijd denk ik veel aan haar, vooral nu je veel kerstballen ziet in allerlei soorten.

zondag 6 november 2011

PR-zwemhanddoeken

Mijn twee kleinkids zijn vorig jaar met wedstrijdzwemmen begonnen en natuurlijk zijn wij er trots op als zij een PR halen. Nu maak ik voor ieder een badlaken met daarop de PR's van hun eerste wedstrijdzwemseizoen. Hieronder alvast de plaatjes die ik erop zal borduren: een zwemsmurf en een zwemtijger.


Deze borduurtjes heb ik zelf gedigitaliseerd en op een stofje geborduurd. Deze lapjes appliceer ik weer op de handdoeken. Rechtstreeks erop borduren wordt niet mooi, dat doe ik wel met de tekst, dat wordt nog een heel karwei, want ze hebben best wel veel PR's gezwommen.