zaterdag 19 december 2009

Mandjes en klosjes

Er was een tijdje geleden een aantal mensen die een mandjesquilt aan het maken waren. Dat vond ik ook erg leuk dus ik ben ook aan de slag gegaan. Hieronder alvast het middenstuk waarin ik mijn quiltbeertje machinaal heb geborduurd en gedigitaliseerd.
Van de klosjes heb ik er ook al een aantal gemaakt, maar ik weet nog niet hoe ik verder zal gaan. Komt tijd komt raad.

Recessiequiltje

Dit puzzelquiltje ben ik aan het maken als gevolg van de recessie. Die duurt nog steeds voort dus mijn quiltje is nog niet af (LOL). Deze is gemaakt van een strip met alle kleuren uit een gordijnenwinkeltje. Lag in een bak en kosste mij 1,25 eur. De zwarte onderdelen komen van een zwart overhemd van mijn schoonzoon. Het garen om te stikken had ik nog. De zwarte rand eromheen maak ik wel van een nieuwe zwarte lap, die moet ik dus nog kopen (helaas).

Het patroontje hiervoor heb ik zelf getekend aan de hand van een quiltfoto van dit quiltje dat ook al door iemand anders is gemaakt.

Mijn kleine Dear Jane

Dit is de Dear Jane die ik wil maken. De kleuren van de blokjes worden natuurlijk wel anders, die worden van de resten gemaakt die ik hier en daar overhoud.Hiernaast de blokjes die ik al heb gemaakt. Het is erg leuk om te doen en het ruimt ook lekker op. Je herkent in de blokjes wel de dingen die ik gemaakt heb, dus het wordt ook wel een soort herinneringsquiltje.

Wisselhuisje aangekleed

Een poosje terug heb ik een wisselhuisje gekocht. Hierin wil ik graag kleine quiltjes maken van ongeveer 25 x 25 cm. Nu met de Kersttijd dacht ik, ik ga eens kijken wat ik heb. Had ik nog een paneltje met kleine afgebeelde kerstquiltjes. Die heb ik dus gemaakt en erin gehangen. Hieronder het resultaat.

Sprei

Nu ook nog even een update van de sprei die ik aan het maken ben voor mijn schoonzus. Ik vind hem zelf ook erg mooi worden. Het is een serie bij elkaar passende stoffen. Hieronder een paar van die foto's.


Atarashii

Het is lang geleden dat ik op mijn blog ben geweest. Maar ik heb niet stil gezeten. Ik heb een cursus Atarashii gevolgd en dat is toch leuk. Hieronder de foto's van de proefstukken. Ik ben nu aan het snijden voor een echte Atarashii van batiks. Heel veel werk maar enig om te maken.
De voor- en achterkant zijn totaal verschillend en de vulling zit er ook al in. Op deze manier kan je hem zo groot maken als je wilt.