donderdag 19 mei 2011

pimpelmeesjes uitgevlogen en gratis borduurpatroontjes

Vandaag kwam ik thuis van het boodschappen doen en keek natuurlijk gelijk weer even buiten, want het werd tijd dat onze pimpelmeesjes uitvliegen. Ze doen het helaas als je er niet bent. Het was zo stil in het nestje (ik denk dat er nog een in zit), maar buiten was het een hoop gepimpel. Ik hoorde ze wel en later zag ik ze op het dak zitten en gevoerd worden. Zo klein en al zo hoog kunnen vliegen. Dat komt wel goed.

Op de gratis patronenpagina heb ik een paar borduurpatroontjes neergezet die jullie voor de borduurmachine en in eigen gebruik kunnen downloaden. Het is een poppenhuiskleedje op schaal 1:12, een logcabin en een fuchsia. Mocht het formaat niet overeenstemmen met jouw borduurmachine mail mij dan maar, dan zet ik hem om.
Veel plezier ermee.


dinsdag 17 mei 2011

Een nieuw project, reverse applique

Vandaag was ik lekker vrij en kon ik even lekker lapjes aaien. Ik had die lapjes laatst gekocht en ik zou ze eigenlijk opbergen. Maar toen ik ze door mijn handen liet gaan lag daar nog een lapje die daar heel goed bijpaste, het was oorspronkelijk niet de bedoeling maar al die lapjes bij elkaar ga ik gebruiken voor mijn Serenity, een aantal logjes terug meldde ik al dat ik deze quilt graag zou maken maar ik wist niet goed hoe. Het is reverse applique en op het net kan ik daar niet zo veel vinden dat ik kan gebruiken, dus zelf aan de slag met het engelse boek erbij. Hier de tekening met de lapjes die ik ga gebruiken.
Dit patroon is de binnenovaal, er moet nog een rand omheen. Dus heb ik de lichtste groene lap gepakt en het formaat gesneden, daaromheen van het voorste lapje een rand gestikt. Ik heb nu eerst de ovaal getekend met potlood en geregen met een donkere draad, alleen op de bovenlap.
Nu ga ik eerst de achtergrondlap erachter rijgen en dan tussen de rijglijnen van de ovaal de stof wegknippen. (wordt vervolgd)