zaterdag 6 november 2010

Kanttentoonstelling Agnes Persoon

Vandaag ben ik naar De Lier gefietst en ben naar De Timmerwerf geweest, alwaar een kantkloskunsttentoonstelling werd gehouden van Agnes Persoon.
Zij heeft les gehad van Nel Butter. Ik heb ook eens een cursus moderne kant van haar gevolgd, heel inspirerend.

Agnes Persoon is een Nederlands Kunstenares in Kant want zij heeft de Masterclass Kant gedaan.

Haar tentoonstelling bestaat uit traditionele kant, moderne kant maar ook kant gemaakt van bijzondere materialen, zoals gouddraad en borduurgaren, waarvan zij klost met 1 draadje DMC. Je kan hier dus met heel veel kleuren mee klossen. Ook met het katoenen garen van de Hema is goed te klossen en met de katoenen quiltgarens lijkt het mij ook leuk om mee te kantklossen, zeker met die overloopgarens.

Deze waaier in Torchon vind ik zelf het mooiste werkstuk van haar, maar ik houd ook het meest van traditionele kant.

Op de foto hieronder zit zij te klossen aan een erg modern werk. Dat beeldwerk heeft zij ergens gezien en gaat daar nu een zeer modern kantkloswerk van maken. Ik ben benieuwd hoe dat gaat worden en hoop dat nog eens in het echt te zien.


Haar tentoonstelling duurt nog tot en met 14 november en is echt een aanrader.

donderdag 4 november 2010

Een siggie uit Duitsland

Vandaag deze mooie siggie ontvangen van Femija uit Duitsland. Ik heb er direct maar weer een paar zitten maken, dus wie wil kan met mij ruilen.


woensdag 3 november 2010

hexabloemen met rand

Vandaag laat ik jullie mijn hexabloemen zien waaromheen ik een rand heb genaaid. Ben lekker opgeschoten en we zien wel waartoe dit leidt.