zaterdag 17 september 2011

Spijkenisse op stelten

Gisteren heb ik een prachtige dag gehad. Er werd een recordpoging steltlopen gedaan door wel 1200 kinderen van groep 8 van de basisscholen in Spijkenisse. Dit ter ere van het openen van het nieuwe winkelgedeelte in het centrum.
Deze recordpoging werd geleid door Ron Boszhart van Z@ppSport op TV, die maakt er echt een hele happening van. De kinderen hadden al steeds geoefend. Ook mijn kleindochter mocht meedoen. Dus ik ben ook gaan kijken.
Ik ben op mijn E-bike via het pontje bij Maassluis naar Spijkenisse gefietst, op zich voor mij al een avontuur. Maar ik was binnen twee uurtjes bij onze dochter. Schoonzoon was er ook bij, dus met zijn allen naar  het centrum en naar de kids kijken.
Daar aangekomen hadden de schoonouders een plekje bij het hek voor ons vrijgelaten, dus ik kon mooi foto’s maken.

Vooruit op de stoet kindersteltlopers liepen deze zwarte kunstenaars te trommelen voor de start.
Het was prachtig om te zien, al die kinderen die stinkend hun best deden.
Dan de prijsbekendmaking op een plein. Ze hebben het gehaald: 959 kinderen die 100 m hebben stelt gelopen. Deze poging komt dus in het Guinessbook of Records

Hier het bewijs, de oorkonde.

Daarna weer naar huis op mijn e-bike, was iets minder tijd want de pont stond voor mij klaar.
Nu ik dit kan ga ik nog eens naar Brielle fietsen, naar de quiltwinkel.
Ik ben nog lang niet uitgefietst, ik begin pas.

donderdag 15 september 2011

Chris Meeuwisse

Zoals jullie wel merken op mijn blog hebben wij veel interesse in het schaatsen, het is mijn DH zijn hobby om zelf te schaatsen maar ook om ze te verzorgen en oude schaatsen op te knappen.

Een flink aantal jaren geleden zijn mijn DH en onze DD het schaatsen gaan leren en kregen toen les van Chris Meeuwisse. Helaas bereikte ons vandaag het bericht dat hij 24 juli j.l. is overleden. Hij was al ernstig ziek.
Hij was een kanjer, behaalde een 2e en 3e plaats op het NK allround in ΄62 en ΄63 en zat in die tijd in de kernploeg van ons land.
Vooral mijn DH heeft veel van hem geleerd. De lessen op het ijs, de trainingen op het strand en de schaatstochten op het ijs van de Weissensee. Ik heb zelf nog eens een friese muts voor hem gebreid.
Op de site van de HVHW staat een memorial van hem.

Hieronder nog een link naar een prachtig verhaal zoals Chris echt was.

zondag 11 september 2011

Zo ziet het er uit

Vandaag ben ik even bezig geweest met het uitborduren van onderstaand patroontje dan hebben jullie enig idee hoe dit uitpakt. Zelf vind ik het wel aardig. Ik maak er nog een spinnetje en een bloemetje onder waarbij het laatste bloemetje in de punt valt, dus hij wordt ietsje anders.