donderdag 4 juli 2013

Super leuke middag

Vandaag was het dan zover, de workshop apliquick bij het Quilterspalet in Den Haag. We gingen een leuk kleine quiltje maken met een paddestoel en een kaboutertje erbij. Onderstaand de foto van de gereedschapjes.
De foto van het quiltje wat wij probeerden te maken staat op hun blog/site.
Ik had hem eerst hier staan maar ik geloof dat dat niet kan, dus ga even naar hun blog/site om het te kunnen zien.Het gereedschap hier op de foto heb ik dat aangeschaft want het werkt prima. De kleinste stukjes kan je ermee mooi appliceren. Een supermiddag want ik heb er veel van geleerd en Evy legde het prima uit en had het heel fijn voorbereid, dat is nog eens lesgeven!maandag 1 juli 2013

Het een na laatste loodje.

Het is alweer een tijdje geleden, dus maar weer even een logje schrijven. Ik heb het erg druk en wel eens een dip, kom heel af en toe eens bij jullie langs, dus sorry, er komt wel weer een betere tijd.

Allereerst ben ik een trotse oma van een kleinzoon die 14e van Nederland is geworden bij de jaargang minioren 2013 met de rugslag 100 m. Het is dat kleine ventje op de foto.Een tijdje terug (alweer een jaar geleden) had ik een slabbetje gemaakt n.a.v. een geboortekaartje maar sinds kort pas kunnen geven. Dus kan ik hem nu laten zien.


Ook intussen een koeienquiltje gemaakt voor een 75 jarige. Hij was er erg blij mee. Ook had ik een velletje postzegels laten maken met zijn beste koe erop, zo leuk om te maken en een bijzonder kado. (Dit kan je maken op de post.nl site.)


En dan het een na laastste loodje, de rand om de japanse quilt. Over een maand wordt onze dochter 40 en dan had ik hem af willen hebben, maar dat gaat hem niet worden. Ik geef hem wel maar neem hem weer mee terug. Ik mag blij zijn als de rand eromheen zit en het label aan de achterzijde. Van de winter ga ik hem dan verder afmaken door met de hand de laatste blokjes door te quilten.