zaterdag 19 januari 2019

Dominoblokjes 2

Mijn dominoblokjes gaan goed.woensdag 16 januari 2019

Mijn dominoblokje is gelukt!


Ik had op het www-net een mooie halswarmer gezien en ik dacht die ook te maken. Iemand van de bee was hem ook aan het breien, maar ik ben een beetje eigenwijs, ik wil zelf uitzoeken hoe dat moet.

Maar Google iets laten vertalen is toch iets raars, zeker als het uit het Russisch moet. Maar ook Engelse termen zijn lastig voor Google. Dus deze halswarmer werd het dus niet.

Toen zag ik er een met dominoblokjes, zo gaaf. Maar dan moet je eerst dat blokje zien te maken.  Het hele internet afgestroopt om uitleg van dit blokje. Google laten vertalen, doe ik dus niet meer, je krijgt zulke rare uitleg.

Bij dat zoeken via Pinterest kwam ik op dit blog:

Zij heeft er een hele deken van gemaakt. Een mond vol maar via haar blog en de mooie foto’s die daarop stonden ben ik er achter hoe dit blokje te maken.Zet een oneven aantal steken op, voor het midden twee steken van de linker naald op de rechter naald schuiven, dan een steek breien en de twee afgehaalde steken over de gebreide steek halen. Aan de andere kant moet die middelste steek averecht gebreid worden. En ja hoor….daar kwam mijn streekpje diagonaal. Ik heb haar aantal steken gebruikt voor de proef, maar er zijn zoveel voorbeelden met een ander aantal steken en zoveel leuks om daarmee te maken.

Leuk hoor dan gepuzzel, zeker als je eruit komt.

dinsdag 15 januari 2019

Eerste blogje nieuwe jaar

Ja, mijn eerste blogje dit jaar. Het jaar is nu al 15 dagen oud, de tijd vliegt.
Vorige week hadden we quiltbee en vandaag de borduurbee. Altijd gezellig!
Vandaag was ik van plan een dominoblokje te breien, had ik op Pinterest gevonden en dacht dat ik dat wel uit mijn hoofd kon breien, niet dus. Bij thuiskomst weer even gekeken bij Drops en ja hoor een nette uitleg in het nederlands, dus ik ga weer oefenen. Plaatje komt de volgende keer wel.

Op de borduurbee doen we ook wel andere dingen dan borduren. Zo zat ik te breien en een ander weer te haken. Lekker vrij. Ook werd er geshowed, kijk maar:


Een prachtig borduurwerk, allemaal kruissteekjes.


En hier een mooie gehaakte deken.

Ik heb verder niets te showen, ben niet zo'n snelle handwerkster. Ik hoop op een volgend blogje meer te laten zien.