woensdag 23 januari 2013

Blokje Gunbai

Tot zover is het mij gelukt om de Gunbai te maken. Ik moest er o.a. gekleurde smalle zelfklevende biasbandjes voor maken. Ga er maar aanstaan. Is een hele klus, maar het is gelukt.
Zo mag dit blokje worden. Het moet nog afgewerkt worden, ik apliceer alles met de hand en hoop dat het zo blijft zitten.

Een Gunbai is een scheidsrechterswaaier. Je ziet ze wel bij het worstelen, dan heeft de scheidsrechter zo'n prachtig japans gewaad aan en heeft hij een Gunbai in zijn hand.

dinsdag 22 januari 2013

Nieuwe inspiratie

Vandaag schijnt het zonnetje waardoor ik weer nieuwe zin heb gekregen. Ach, veel kan ik niet buiten doen, te glad voor mij dus ben ik lekker in de weer geweest met alles wat in mijn hobbyruimte staat. Ik ben met een paar blokjes tegelijk bezig voor de japanse sprei. Borduurpatroontjes maken en borduren, applicaties maken, stofjes snijden. Lekker prutsen dus. (ondertussen nog wat was wegwerken, helaas)
RaRa wat wordt dit? Ik hoop jullie morgen meer te kunnen laten zien.

Ondertussen nog even mijn Amaryllis laten zien, die wordt erg mooi. Hij heeft twee knoppen, uit een daarvan komen 5 bloemen, en dat ZONDER water te geven. De bol is namelijk gedoopt in kaarsvet met een kleurtje en staat op wit zand in een glazen vaas. Echt bijzonder om te volgen.

Nou tot morgen hoop ik. Misschien ook even leuk om op mijn andere blog te kijken, ik heb mijn eigen postzegels gemaakt.
PS: De nieuwe Quiltmania ligt in de winkel!


zondag 20 januari 2013

Vorderingen japanse quilt

Gisteren weer twee blokjes gemaakt:

Ik heb nu al een heleboel blokjes zodat ik de quilt even kon uitleggen om te zien hoe die aan het worden is. Ik ben al aardig tevreden in de voortgang.

Hier omheen komt nog een rand van lichtblauwe stof, dezelfde als de sashings tussen de blokjes. Voor de kleine hoekblokjes had ik een rode gekozen, de kleur van de japanse vlag, maar die vind ik toch te vel. Nu wel een rode maar in de tintkleuren van de sprei, die is wat rustiger.

Er moet nog erg veel gebeuren, ik hoop dat ik het ga redden, ik doe in ieder geval mijn best.