donderdag 17 september 2015

Country en Western

Vandaag kwam John zijn schaatsen laten slijpen. Gezellig een bakkie koffie erbij en een praatje. Nu trof het dat deze John net een reünie heeft gehad met zijn vroegere bandleden van The Blue Grass Clodhoppers. Hij vertelde er heel enthousiast over en kwam tot de ontdekking dat hij zijn gitaar nog in de auto had. Zal ik wat voor jullie spelen?
Nou graag, wij houden wel van de oude Country en Western muziek. Hij heeft intussen wel een uurtje voor ons gespeeld en gezongen. Onderaan dit bericht zet ik een you-tube muzieknummer neer die hij ook voor ons heeft gezongen, maar nu heeft hij een veel mooiere vollere stem.dinsdag 15 september 2015

Gezellige borduurbee en de kerstsiggieswap

Vandaag was er weer een gezellige borduurbee. Zo na de vakantie had ik er echt zin in en heb lekker zitten werken aan mijn nieuwe project, een theedoek. Op haar blog kwam ik een prachtige theedoek tegen, die wilde ik al langer gaan maken maar raakte in de vergetelheid. Toen ik bij haar op haar blog aan het neuzen was kwam ik die weer tegen.
Nu was ik ook aan een blackworkproject bezig, deze zou 10 jaar gaan duren, dus heb ik die ingekort en het onderste deel van de lap nu voor mijn theedoek gebruikt.
Op haar foto's kan je goed de basis zien en vanaf die foto ben ik nu bezig de contouren te borduren. Het invullen van de vakjes gebeurt op een andere manier.
Voor de lijnen pak ik een draad die wat langer is dan de lijnen op de doek. Ik begin dan steeds in het midden om teveel slijtage van de draad te voorkomen.


Deze kerstsiggies zijn onderweg naar Marga. Ik ben benieuwd welke ik ga krijgen.


Op mijn andere blog laat ik nog wat van mijn kantkloswerk zien en de kantrol van een van de dames op de bee.