donderdag 11 februari 2010

Stromen siggies

Je gelooft het misschien niet maar de siggies blijven binnenstromen. Alweer 4 mooie erbij van Beertje Zonn, Mattie, Ros en Riek. Dames hartelijk bedankt, ook jullie siggies komen er aan.


   

Nieuwe ontdekking van oude hobby

Terwijl ik mijn hobbykamer een opruimbeurt gaf kwam ik oude foto's tegen en daar wilde ik even bij stil staan. Ik kwam namelijk foto's tegen van een oude hobby, het maken van Lierse kant. Ik zou graag een pop willen aankleden met de friese klederdracht en daarvoor alle kant zelf maken, daarbij zit ook de Lierse kant in. Voor deze hobby had ik toen een groot borduurraam en standaard waarvoor ik nu geen ruimte meer heb. Op de site van het LOKK zag ik de quiltringtrommel waarin men de tule had gespannen en daar zo de Lierse kant op te maken. Die ring heb ik dus ook en de katoenen tule heb ik ook nog en het gereedschap daarvoor. Wie weet..... ga ik nog eens iets in die richting doen.
In de fotomap van het kantklossen zet ik ook een paar foto's van mijn werkstukjes van de lessen die ik toen heb gevolgd.

Waarvoor gebruik je de schaatsenhoes?

Schaatsen moet je goed onderhouden. Vooral de stalen schaatsen met schoenen moet men direct na het schaatsen goed droog maken, vooral daar waar de ijzers overgaan in de buizen wil het nog wel eens niet droog worden. Dus goed opletten en even smeren met vaseline.
Dan doe je de schaatsen in de schaatsenhoes, uiteraard zonder de beschermers, want daar heb je de natte schaatsen in gehad toen je van het ijs kwam.
Die schaatsenhoes is van badstof en daar kan dan het laatste eventuele vocht nog in.Thuisgekomen moeten ze natuurlijk uit de hoes en te drogen leggen.
De klapschaats heeft nog een extra aandachtspunt nodig, namelijk het scharnierpunt.Deze moet je regelmatig controleren op speling en smeren met teflon gevoerde siliconenspray.

dinsdag 9 februari 2010

Zachte vloppenpost

Zowel gisteren als vandaag kreeg ik zachte vloppenpost. In totaal in twee dagen 4 siggies. Een zelfs uit Australie. Mijn kleine verzameling is nu al internationaal.
Astrid en Manie, Ans en Leona, heel hartelijk bedankt voor jullie mooie siggies. Kijk, hier staan ze al.

zondag 7 februari 2010

In het nieuws

Verrassing van vandaag. Ik kreeg een nieuwsbrief van Regina Grewe, een leuke duitse quiltsite. En daar stond mijn klok, geborduurd naar een patroontje van Regina.