zaterdag 5 maart 2011

En de mysterie gast was.............

Vandaag was dan eindelijk onze midden-nederland bee. Was erg gezellig en er waren ongeveer 18 dames. Onze gastvrouw Wilma had haar huis ervoor beschikbaar gesteld. Zij had een bingo met als prijzen natuurlijk……..lapjes. Ook waren er een paar dames die hun voorraad lapjes hadden uitgedund en die mochten wij voor een prikkie overnemen. Zoals elke bee van haar hadden we het strikkenspel met dobbelsteen. Ieder had een pakje met strik meegenomen en een pakje voor de mand, ook het beroemde gouden pak was aanwezig voor diegene die zes gooide. We hebben met dit spel heel wat keren van stoel moeten wisselen en ons pakje moeten afstaan of doorgeven. Toen de kookwekker ging was het spel ten einde en mochten wij de pakjes die we vast hadden houden en open maken. Zo’n leuk spel

Dan hadden wij ook een Show en Tell, ieder mocht drie werkstukken laten zien. Wat kunnen mensen toch verschillende mooie dingen maken, heerlijk om te zien en te voelen natuurlijk.


Ook de hapjestafel was goed gevuld en mochten we ook van genieten.

En dan onze mysterie gast. Dat was pas een verrassing! Ze komen altijd met zijn tweeën en zijn al bijna 50 jaar samen. Ik zal het nu maar verklappen: Henk van Kooten en zijn levensgezel Bas.

Wat kan die man mooie quilts maken en er over vertellen want iedere quilt heeft zijn eigen verhaal. Wij konden ze nu dus van heeeel dichtbij bewonderen en goed kijken hoe hij die gemaakt had. Ook mochten we daar vragen over stellen en kregen we advies. Als Henk even iets anders deed kwam Bas aan het woord en vertelde dan een anekdote van dingen die zij meemaken op hun tournees.

Ik had hen al eens meegemaakt op een bijeenkomst van het Quiltersgilde, maar dan zat je te ver van die mooie quilts af maar nu kon ik ze heel dichtbij bewonderen. Heb ook veel foto’s gemaakt die ik hier helaas niet mag laten zien. Maar als jullie de kans krijgen om naar hun optreden te kunnen gaan kan ik jullie aanraden om dat te doen. Je mist veel als je de kans niet grijpt.


Dan nog even iets anders. Hebben jullie de Quiltnieuws al gekregen? Zij vroegen voor de artikelen een keer om foto’s van quilts die gemaakt zijn van oude kleding. Tja ik had eens een speelkleed gemaakt voor onze dochter toen die een jaar of drie was. Toen was Barbapapa erg in. Die Barbapapa’s heb ik op het speelkleed geappliceerd op een manier die ik toen dacht dat het kon. Ik had geen flauw idee hoe je een quilt moest maken of dat zoiets bestond, ik deed maar wat. Hij is niet gevuld, de achterkant is een oud beddelaken. Hij staat op blz. 24. Ben ik toch een beetje trots op dat ie erin staat.


Ook heb ik nog 2 siggies gekregen, een van Christien en een van Rineke. Ben ik weer erg blij mee. Quiltmeisjes bedankt.

woensdag 2 maart 2011

Vandaag

Vandaag leek het lente te worden, het zonnetje kwam tevoorschijn. Wat hebben we die de laatste tijd gemist. Dus dacht ik vandaag lekker op de fiets naar mijn moedertje te fietsen, 1 uur rijden. Nou lekker was wat anders, een stevige koude noordenwind, maar ik had ook nog een leuke boodschap nadien, dus allemaal blij. Even bij Sandra (The Stitchcottage) wat garen gehaald voor mijn hobbyquiltje om door te quilten. Ook nog even vlug door de winkel gelopen, wat heeft ze weer leuke stofjes, maar helaas ik mocht nog niet van mezelf.

Weer thuis was ik toch total loss maar een berichtje van de kids die op vakantie zijn in Oostenrijk doet de vermoeidheid gauw vergeten. Ze hebben mooi weer en genieten volop van de sneeuw, de kleinkids leren het gauw he dat skiën, onze dochter en schoonzoon zijn op snowboardles, met veel vallen en weer opstaan krijgen die dat ook onder de knie.

Straks ga ik van alles klaar leggen voor onze jaarlijkse bee met een leuk spel en lekkere hapjes, een show en tell en een geheime gast. Ik heb er zin in.