vrijdag 3 juni 2011

Mooie siggie

Vandaag kreeg ik een mooie siggie van Hilde uit Brazilië. Hij is prachtig van kleur.
Hilde bedankt.

donderdag 2 juni 2011

Een bijzondere dag.

Vandaag is een bijzondere dag voor ons. Onze buurtjes hebben afgelopen weekend een zoon gekregen en het bijzondere daarvan is dat de ouders van dit kindje een duitse man is en een chinees vrouwtje. En nog meer bijzonder is hun traditie, wij eten beschuit met muisjes en zij brachten ons, samen met hun kindje, een schaaltje met twee rood geverfde eieren in een bakje met gekleurde snoepjes en een geel lintje. 
Wij waren heel blij verrast. Hier in Holland gaan wij op kraamvisite, maar zij komen naar ons toe. Hier een fotootje van dat leuke bakje.


Dit is een symbool van geluk en vernieuwing van het leven, waarbij een baby overleven in de 1e maand van zijn leventje het waard is om feest te vieren.
Ik ga natuurlijk nog iets liefs maken maar daar ga ik nog even over denken.

woensdag 1 juni 2011

WIP's on Wednesdays (vervolg)

Hier even de stand van zaken van mijn Serenity quiltje. Het gedeelte van de reverse applique is best wel naar mijn zin, het was best lastig en nog nooit gedaan. Maar in een volgend project (mijn japanse sprei) ga ik er meer mee doen, maar dat ga ik nu nog niet laten zien. Maar dan hier het vervolg van mijn Serenity:
De volgende onderdelen gaan in needleturn applique.

dinsdag 31 mei 2011

T-shirt met dansende Mumble

Vandaag iets anders dan quilten, alhoewel iets vertel ik er wel over. Een aantal van jullie reageerden leuk op de blokken van BVM, wat is dat toch, kan er niets van vinden op internet. Dat klopt, wij zijn een besloten groepje en noemen ons BVM-ers = blok van de maand groep. Wij hebben ongeveer 12 leden die elke maand een blok maken voor een van de andere leden, zo krijgen wij allemaal een quilt bij elkaar van 12 blokken, waarvan wij dan zelf een quilt maken en die het jaar daarop weer gaan showen op een bee. De blokken kiezen we elk zelf, dus je maakt echt 12 verschillende blokken en elke keer andere technieken. ik vind dit in ieder geval erg leuk.

Voorts heb ik een t-shirt geborduurd voor mijn kleinzoon, ik had al eens zo'n shirtje met dit beestje erop gemaakt voor hem, maar hij was eruit gegroeid dus vroeg hij oma om hem op een maatje groter nog eens te maken. Hij heeft hem vandaag gekregen en is er erg blij mee.