zondag 23 februari 2014

Miao workshop

Gisteren heb ik een workshop gedaan in Tinborduren. Ik heb genoten! Dat tinborduren werd gegeven door Ien Rappoldt. Zij gaat heel vaak naar China, naar de Miao mensen. Deze mensen hebben een borduurcultuur zo rijk daar sta je versteld van. Ien had een hele collectie kleding bij zich die zij aan ons liet zien. Ik mag een paar foto's hiervan plaatsen op dit blog.
Allereerst kregen wij uitleg en verhalen over het tinborduren en de Miao. Weten jullie dat je kruissteekjes helemaal niet een kant op hoeft te borduren? Dus weg met die frustratie, laat je werk maar leven!
Op ieders plek lag een plastic zak met een boek en materiaal. Ien begon met de uitleg van tinborduren. Dit is wel heiligenwerk, maar met heel erg veel geduld kreeg ik het weliswaar voor elkaar.


Ook leerden wij vlechten zoals de mensen in China dat doen met een eetstokje tussen de knieën.


Hieronder laat ik nog twee foto's zien van een mannenmuts. Een van de voorkant met boeddahs bovenin. En dezelfde maar dan van de zijkant. Heel rijk versierd met borduurwerk in verschillende technieken.Dan hier nog twee foto's van kruissteekborduurwerk en een kraag.Vandaag was mijn kleindochter bij ons en die heb ik natuurlijk geleerd hoe je kan vlechten met een eetstokje. Prachtig vond ze dat en ze had het nog snel onder de knie ook.