vrijdag 29 januari 2010

Fiberkaarten maken

Fiberkaarten maken met de borduurmachine is ook een erg leuke bezigheid. De kaart groeit onder je handen tot een mooi exemplaar. Je begint met de omtrek een keer te borduren op scheur en trek vliseline, daarop leg je een lapje stof waarop je je borduurtje wilt maken. Deze naai je op dezelfde manier met deze omtreksteek vast. Dan borduur je je plaatje. Dan plak je een achterkantlapje onder je borduurring met tijdelijke lijm en stik ook dat weer met die omtreksteek vast. Zorg ervoor dat nu alle lapjes bovenop en onder je borduurring afgeknipt zijn tot de stiklijn. Nu kan je de afwerkrand borduren.

Mijn kantklosfotoboek

Kantklossen is eigenlijk mijn mooiste hobby. Zelf dat kant klossen is een hele fijne bezigheid waarbij je helemaal alles om je heen kan vergeten. Ik klos al vanaf ongeveer 1986 en heb ook een aantal jaren les gehad. Zo kloste ik torchonkant, tule en 's-Gravenmoerse kant. Mijn droom is om nog eens een pop aan te kleden in de friese klederdracht en het kant daarvan zelf klossen of de geborduurde kant in de Lierse techniek (doorstoppen van tule). In deze laatste kantsoort heb ik ook nog een poosje les gehad. Maar momenteel heeft het quilten en patchen mijn prioriteit. Hier een van mijn eerste kantwerkjes.

zondag 24 januari 2010

Quilts voor goede doelen

In de zijlijn heb ik drie nieuwe bloglinks neergezet voor quilts voor het goede doel.
Dat zijn: Stichting Verdanda, Stichting De Regenboogboom en Stichting Jopie's Dromenquilt.
Graag wil ik deze stichtingen bij jullie aanbevelen. Je hoeft geen hele quilts te maken, je mag er ook blokken naar toe sturen dan maken zij er een hele quilt van. Op hun sites staan de blokken om te maken.