woensdag 23 maart 2011

Nieuw blokje voor de BVM groep

Vandaag mag ik jullie het blokje laten zien die ik gemaakt heb voor iemand van de Blok van de Maand groep. Het moest een raam worden van een groot huis. Best een uitdaging en ik heb daar best wel mee zitten puzzelen. De ontvangster was er in ieder geval erg blij mee.


Uit Amerika kreeg ik vorige week een mooie siggie van Sandra die pas was begonnen met sparen.


Op de pagina Ditjes en Datjes heb ik weer wat handigheidjes erbij geschreven. Doe er maar je voordeel mee.

zondag 20 maart 2011

Workshopje met Sue Daley

Vanmorgen naar een trunkshow met workshopje van Sue Daley geweest. Wat kan die vrouw mooie quilts maken. Ik heb genoten.


De workshop bestond uit het maken van een 6-puntige ster op een lapje in english paperpiecen. Ik wist wel hoe dit moest maar je leert er toch wel weer wat bij.

Nu mochten wij daar de draad gebruiken van klossen garen. Maar als je er een draadje afrolde kwamen er lussen om en af en de boel raakt dan in de knoop.

Nu bedacht ik onderweg terug op de fiets hoe je dat op een eenvoudige manier kan oplossen. Dus hier nu mijn bedenksel.

Je rolt een cellofaantje om het rolletje en laat de draad er een klein stukje uitsteken en zet het cellofaantje vast met een plakbandje. Als je wat meer draad hebt gebruikt komt het cellofaan wat losser te zitten, dan kan je dus eenvoudig het plakbandje los maken en weer strakker plakken. Heel simpel en het werkt.

Ik had meerdere klosjes garen zonder draad-hou-vast en dit geprobeerd, super!