donderdag 5 januari 2012

Geluksblokje

Gisteravond nog even het geluksblokje helemaal afgewerkt. Dit blokje staat beschreven in het boek van Susan Briscoe en ik heb hem getekend in EQ7.

In de linkerkolom heb ik een bladzijde aangemaakt waarop ik alles wat ik maak voor deze quilt vermeld.

woensdag 4 januari 2012

De kimonoblokken

De twee kimono's zijn in de blokken geappliceerd en ik ben er blij mee.


Een paar van jullie weten niet wat appli-kay wonder is, dat is een tweezijdig applicatiemateriaal zoals vlisofix maar dan wat steviger, je kan hierop beter tekenen.


De kimono's zijn bestaande blokjes in een fq. Die heb ik uitgeknipt en een malletje van gemaakt, in spiegelbeeld op de appli-kay wonder getekend en uitgeknipt. Toen heb ik dat aan de achterkant van de kimono gestreken en met een toegift uitgeknipt. Het papier aan de achterkant er voorzichtig afgehaald en de toegift omgeplakt, en de kimono op de stof geplakt. Toen ben ik het op de machine gaan vastzetten met een festonsteekje en met gouddraad voor de borduurmachine. Als je dit doet neem dan wel een naald die geschikt is voor metaaldraad, die heeft een groter oog en dan slijt je draad niet of nauwelijks.

Straks in het geheel ga ik ze ook nog doorquilten dan komen de mouwen beter uit.

dinsdag 3 januari 2012

Leuke give-away

Bij The StitchCottage hebben ze nu een leuke give-away van viltlapjes en een nieuwe spaarclub daarvoor, moeten jullie beslist even langs bloggen.

Ook ben ik met dit heerlijk slechte weer lekker met mijn lapjes aan het spelen. De tien blokken met de cirkels liggen klaar om genaaid te worden. Nu ben ik bezig met de geluksblokken te tekenen en te snijden, het gaat lekker.

Ook heb ik twee kimono's op applique-wonder getekend en kan ik ook mee door.

zondag 1 januari 2012

Goed begin

Vandaag, de eerste dag van dit gloednieuwe jaar is gezellig begonnen. Eerst kwam DD met de kids en gingen wij naar de familiebijeenkomst voor nieuwjaar. Leuk initiatief van mijn schoonzusje en zwager en was erg gezellig en de kindjes vermaakten zich best en zaten op de trap lief te spelen met hun DS.


Ook ben ik stevig begonnen aan de japanse quilt voor onze DD. er moeten 10 cirkelblokken gemaakt worden in reverse appliqué. Als die klaar zijn kan er een afbeelding op geappliceerd worden.


Dus een vruchtbare eerste dag van het jaar.