vrijdag 17 april 2015

Van Persoonlijkheid naar Dementie.Van Persoonlijkheid naar Dementie

Dit is de titel van een boek dat onze dochter gaat schrijven. Het gaat over Dementie. Onze dochter is vanuit een visie over omgang met mensen met Dementie begonnen met het schrijven van een voor iedereen leesbaar boek!

Zij werkt met hart en ziel in de gezondheidszorg en wel met haar doelgroep de demente mens. Ik heb veel bewondering voor haar. Wij hebben zelf te maken met onze demente moeders en weten uit ervaring dat het niet eenvoudig is om daarmee om te gaan.

Zij heeft hierover een facebookpagina aangemaakt zodat wij haar kunnen volgen.

zondag 12 april 2015

Uitrustvakantie

Het is weer de hoogste tijd voor een blogje. Wij zijn weer terug van een #uitrustvakantie#.
Wij hebben van alles meegemaakt wat het weer aangaat: storm, zonnetje, regen, kou. Maar we zijn uitgerust....
De eerste week was nogal stormachtig en dan is het Tjeukemeer een woeste binnenzee, wel heel spannend hoor. Maar we hebben toch best leuke dingen gedaan. Wij hadden nog een dinerbon, gekregen van onze dochter/schoonzoon. Wij zijn daar heerlijk van gaan eten in Woudsend.


Ook vond ik daar nog een vingerhoedje. Die van Sneek kocht ik later in Joure.


Ik had ook al mijn borduurwerkjes meegenomen, was heel wat van plan, maar een griepje gooide roet in het eten. Maar mijn Marker vogeltjes zijn wel af gekomen.


Dat fijne werk gaat wat moeilijker worden om te zien. Moet voortaan aan tafel met licht en een loep gaan borduren. Dus dat doen we dan maar.

Bij elkaar toch nog zo'n 150 km gefietst, want dat is heerlijk in het Friese land. Vooral op de zondagochtend, dan is het heel stil, dan hoor je alleen de vogeltjes.

We gaan nu weer aan de dagelijkse slag. Is ook weer fijn! Mijn quilt ligt met smart op mij te wachten tot ik er weer mee verder ga. Ook moet ik weer siggies maken, want ik heb weer een aanvraag.