zaterdag 7 december 2013

Eindelijk af!

Ja, eindelijk is de japanse sprei voor onze dochter af! Zij had hem al gekregen toen zij in augustus van dit jaar 40 werd, maar ik nam hem weer mee omdat er nog blokjes moesten worden doorgequilt. Hieronder heb ik hem in vol ornaat voor de kast kunnen hangen en een foto kunnen maken. Dat gaf nog wat problemen.... mijn lensje was vuil. Maar nu dan een duidelijke foto.


Hier nog even een foto van het mooie middenstuk.


Nu mijn hobbykamer wat opgeruimd. Ik heb nu voor ieder kleinkind een bedsprei gemaakt en een tweepersoons voor mijn lieve schoonzus. Na deze japanse ben ik nu bezig met een tweepersoons sprei voor ons bed. Die duurt nog wel even en heeft geen haast. Ook ben ik aan het borduren geslagen en dat is toch leuk! Maar daarover een volgende keer.

donderdag 5 december 2013

Blokje voor de bloggersquilt

Een leuk initiatief van haar is het maken van een bloggersquilt. Zij vraagt om een blokje dat je het liefst maakt.
Mijn blokje bestaat uit een vogelhuisje. Mijn beste vriendjes zijn de vogeltjes dus had ik in gedachten een quilt te ontwerpen voor jullie met vogelhuisjes erop. Maar mijn initiatief viel in duigen, wat een klus werd dat, dus na twee blokjse was dat van de baan. Ik ga hem in de toekomst nog wel afmaken als ik daar de tijd voor heb.
Dus nu bij haar mijn vogelhuisje als een blokje voor de Bloggersquilt. Veel plezier met maken.

Er zijn nog meer blokjes nodig voor deze leuke quilt uit Bloggersland dus ga bij haar langs en/of stuur een leuk blokje in.

Dit was mijn blokje, alleen het invlieggat moet er nog op. Als je het huisje draait in de cirkel kan dit blokje ook op de punt gebruikt worden.


dinsdag 3 december 2013

Het eerste ijs is een feit

Vanmorgen het eerste ijs gespot op mijn tuintafel.


En ook weer een schaatsenhoes mogen maken voor een schaatsliefhebber. Een leuk kadootje voor de komende feestdagen. Ik maak hem voor 15 euro excl. verzendkosten. (brievenbus)