zondag 21 juni 2015

Nieuwe quilt en meer

Gisteren Bij de Karperhoeve bijna de hele dag zitten borduren als demonstratie op de boerendag. Wij zaten in de Barg boven in het handwerkgedeelte met borduursters, quiltsters en kantklosters. Was erg gezellig mede door de toeloop van mensen die hier alles over wilden weten.
Van de mensen van de quiltgroep waren er een paar met appliceren bezig en wel van de internationale Sun Bonnets. Ik was er helemaal weg van. Dus mij ook maar aangesloten bij deze gezellige groep en onderstaand boek aangeschaft. Ik popel om daar ook mee aan de slag te gaan. Ik begin aan deze quilt omdat ik graag naar een quiltbee wil, maar niets had om met de hand te maken.


Gisteren werd ook mijn schoonmoedertje 98 jaar, en omdat zij een groot gezin heeft zijn wij vandaag naar haar toe geweest. De visite moest een beetje verdeeld worden omdat zij nogal in de war is. Is helemaal goed gegaan, alleen vandaag wist zij niet meer dat zij jarig was en een heleboel visite van haar kinderen heeft gehad. Daarom was het wel fijn voor haar dat wij haar dit vandaag konden vertellen. Morgen ga ik weer met haar kaarten, zo heeft ze steeds wat anders.

Vandaag ga ik verder aan het boxkleed. Gisteren geleerd hoe je kan doorquilten zonder op de stof te tekenen, met een lineaal en plakband. Ik kan nog niets laten zien want ik weet niet of degene die hem krijgt ook hier kijkt, dus nog even geduld tot zij hem heeft gekregen.