zaterdag 12 november 2011

Teddie

Ja, nu maar even gauw een leuker bericht. Een berichtje over onze hond Teddie.
Het is al weer wat jaartjes geleden dat wij deze lieve hond hadden. Het was een huskie met een stevig karakter! Onze dochter wilde destijds zo graag een hondje, zij is ons enige kind en wij begrepen best dat zij iemand erbij wilde, geen zusje of broertje, dan maar een hond(je). Zoek er maar een uit, hadden wij gezegd. Dus ging ze stevig op zoek en er stond een huskie in de krant, oke wij erop af. Deze huskie was opgevoed bij oudere mensen en mocht daar alles, wat dus niet goed is als je een hond met dat karakter moet opvoeden. Hij was een maand of 9 en toen wij bij die mensen kwamen ging dat beestje doodleuk aan onze voeten liggen m.a.w. ik wil wel mee.
Dus wij namen hem mee. Wat wisten wij van honden opvoeden? Dus gingen wij op cursus, dat moest echt wel met deze hond, want opvoeding had hij niet gehad en was nu in de pubertijd.
Wij hebben heel veel plezier gehad met deze kanjer. Deze fotocollage hier hangt nog steeds in onze slaapkamer.

Hij ging mee op vakantie met de caravan, daarvoor had DH een houten slaapbak gemaakt voor in de voortent. Hij vond dat prachtig.
Maar in de sneeuw lopen en dollen met onze dochter vond hij het allermooist. Hij waakte ook goed over haar, er kon haar niets overkomen, hij zorgde daar wel voor.
Jammergenoeg is hij maar 6 jaar bij ons geweest, hij werd wat agressief en ging bijten, dus hebben wij hem moeten laten inslapen.

7 opmerkingen:

Lida zei

Jammer dat de dierenarts niet kon vinden wat er aan mankeerde, waarschijnlijk had hij een ziekte onder de leden, anders gaan ze niet zo maar bijten, het zijn prachtige en erg lieve honden! Groetjes
Lida

Guusje, zei

Wat is dit een prachtige hond en fijn dat jullie er zoveel plezier aan gehad hebben en idd jammer dat jullie hem moesten laten inslapen.

Johanna Zweden zei

Wat was dat een schitterende hond, en wat naar dat hij zo jong overleden is. Maar je hebt mooie herinneringen aan hem
Groetjes Joke

Cisca zei

Ook ik vind het een prachtige hond, maar bovenal is het belangrijk, dat ze lief zijn, vind ik. Wat jammer, dat hij zo jong moest inslapen, het worden toch echte huisgenoten en vrienden! Vooral voor je dochter, ik weet het ook nog als de dag van gisteren, dat toen ik 15 was mijn hond in moest slapen, dat is heel erg,
Groetjes, Cisca

Chris zei

Ik vind die Husky's altijd geweldig. Ze zien er zo pittig en bijdehand uit. Maar moeilijk zijn ze wel, dat hoor je vaak. Wat jammer dat hij agressief werd en jullie hem moesten laten inslapen. Hebben jullie daarna nog wel een andere hond in huis gehaald of was het genoeg. Groetjes van mij.

Annemarie zei

Wat een schitterende hond! Wat jammer dat hij agressief werd. Wij hebben ook een hond, een Welsh terrier, deze is nu al 11 jaar en ook onze zoon heeft er toen hij nog thuis woonden een trouw maatje aan gehad waar hij heerlijk mee kon dollen. Groetjes, Annemarie

Antje uit Urk zei

Wat fijn dat jullie zoveel plezier samen hebben beleefd! Inslapen is dan jammer.

En ik wil wel wat meer moeite doen hoor om een reactie te plaatsen, spam is een vervelend fenomeen!
groetjes,