zaterdag 19 maart 2011

Mijn lente ideetjes en 8e blok Save Haven.

Op deze mooie lentedag maar weer even een blogje schrijven.

Ik zit weer eens vol ideetjes, er kwam op de groep namelijk een vraag langs over reverse applique. Tja dan ga je even googlen en je boeken nakijken en dan krijg je zin om dat ook uit te proberen. Ik ga dit eerst op een klein blokje maken en dan komt er een quiltje in beeld dat ik ook in een boek heb staan, kijk maar eens wat een mooie.

Ik heb dit boek al een aantal jaartjes in huis, maar dat dit een reverse applique is heb ik nooit geweten, zo zie je maar als je leergierig bent op techniek dan komt er nog wel eens iets naar voren.


Dit lapje heb ik voor de achterkant en morgen ga ik er een lapje voor de voorkant bij zoeken bij het Quilterspalet.
Nu zeg je ja maar de winkels zijn dicht, dat is zo, maar morgen is Sue Daley bij het Quilterspalet om een workshop te geven in de English paperpiece methode. Nu weet ik wel hoe dat gaat maar het is gewoon erg leuk om van haar les te krijgen.
Dat proefblokje wordt een ying yang in reverse applique en als dat goed uitvalt wordt dit blok gebruikt voor de japanse (oosterse) sprei die ik wil maken voor onze DD. Dus zelf tekenen en maken.

Ook mijn 8ste blok van de vogelhuisjes heb ik af, is niet helemaal goed maar ik vind hem netjes zo.
Alleen de vliegopening moet er nog op, maar dat kan later nog.

 
Zo, nu even van het zonnetje gaan genieten.

zondag 13 maart 2011

Save Haven update

Vandaag maar eens even laten zien hoe het met mijn Save Haven staat. Met deze quilt ben ik begonnen toen ik lid werd van onze Yahoo groep, dat is inmiddels een paar jaar geleden. Ik was toen net begonnen met officieel patchen en quilten en dacht met dit patroon het wel te leren. Het was een studie op zich, maar ik heb inmiddels al 7 blokken klaar.
De laatste laat ik even helemaal zien.Hiernaast even de andere zes blokken, bij elkaar gelegd op de vloer, want de blokken meten 30 x 30 cm. Wat ik verder er tussen doe is nog een vraag, maar dat zien we tegen die tijd wel.
Nog even een versiering van dit blogje met een mooie Cameliabloem die ik nu in de kamer heb staan, eigenlijk hoort die buiten te staan maar dan zie ik hem niet zo goed.