vrijdag 9 september 2011

Het beloofde kantborduurpatroontje

Hier dan het beloofde patroontje n.a.v. mijn vorige blogje.


Te gebruiken borduurstof:        Aida 7st/cm.

Borduren met 1 draadje DMC zijde.De bovenrand is in donkerblauwe kruissteekjes geborduurd.
x is kruissteek.
/ is eenmaal van gaatje schuin naar volgende gaatje.
schuine lijntjes zijn lichtblauw.
Rechte doorlopende lijnen zijn donkerblauw. Het patroontje is of donkerblauw of een afstekende kleur garen. De lijntjes schuin en recht tussen de doorlopende lijnen (punt) zijn lichtblauw.
Dit patroontje is maar een gedeelte, op de tekening staat met een accolade aangegeven wat een patroondeel is. Door dit deel er steeds tussen te borduren kan je het zo lang maken als je wilt.
Ik wens jullie veel plezier met dit kantborduurpatroontje.

dinsdag 6 september 2011

Kantwerkje en nieuw borduurtje

We zijn weer terug van een fijne vakantie in Friesland. Daar gaan wij altijd graag even naar toe, we ontmoeten altijd dezelfde mensen en dat is erg gezellig. Ik neem altijd wat handwerkjes mee, Ik had mij voorgenomen om flink te werken aan mijn kantkloskleedje. Het is een lastige, dus 3 stappen vooruit en twee achteruit! Maar ik houd vol en maak hem af want ik wil graag aan een waaier beginnen, het patroon ligt al op mij te wachten. Hieronder het resultaat van mijn werk, ik ben nu over de helft.


Ook heb ik heerlijk zitten werken aan een borduurwerkje dat ik op het blog van haar heb gezien. Ik vond dat zo leuk en geef daar mijn eigen draai aan. Zo heb ik een paar tekeningetjes daarvoor gemaakt die ik er ook nog op wil borduren. Ik heb nog een echt geklost kantje en echte kantklosjes die ik er ook op wil maken. Dus hij wordt anders als het bestaande plaatje. Hieronder de foto van hoever ik nu daarmee ben.


Dit heeft natuurlijk ook te maken met mijn eigen kantkloshobbie dus heb ik het de naam: foekie's kantplezier gegeven. De kantjes erop die ik zelf heb getekend zal ik binnenkort op mijn weblog neerzetten voor de liefhebbers, ik moet ze natuurlijk wel duidelijk tekenen en dat kost enige tijd, dus heb geduld.

maandag 5 september 2011

Weblog.nl

Even een kort berichtje, de rest volgt wellicht morgen.
Op mijn blog heb ik volgers van weblog.nl die ik niet meer kan bezoeken. Dit vind ik erg jammer. Ook zijn er die dan een ander blog gestart zijn. Kunnen jullie mij melden als je dat gedaan hebt, dan kan ik jullie weer volgen.
Alvast bedankt en tot blogziens.