zaterdag 27 februari 2010

Kantklosrol

Als ik op een blog kom lees ik veel over rollen, zoals een deegrol, een siggiesrol, een breirol. Nu was ik aan het opruimen en vond een rolletje met een meter kant die ik zelf heb geklost. Wil ik toch wel even laten zien.
Oorspronkelijk, en dat is wel een aantal jaartjes geleden, was het de bedoeling dat het drie randjes werden voor in de kast. Maar die kast heb ik niet meer maar nog wel dit metertje kant. Hij is wel gemaakt op een kantkloskussen met een rol en die heb ik inmiddels ook al niet meer.
Ook kwam ik mijn verzameling kantklosjes tegen waarvan hier ook een fotootje.
Toen ik destijds begon met sparen was onze dochter ongeveer 12 jaar en vroeg ik haar of zij een paar klosjes voor mij kon versieren.Zij was toen nogal bezig met fimoklei,waarvan hier ook een fotootje. 

vrijdag 26 februari 2010

Rolstoelboot

Vandaag kreeg ik een berichtje van De Mariahoeve in Terherne dat zij een rolstoelproject gaan opzetten en daar ook hulp bij zoeken in de vorm van sponsors enz. Dit is een heel leuk project voor gehandicapten in een rolstoel die zo graag eens in een bootje willen vissen. Er zijn daar weinig mogelijkheden voor en daar willen Barry en Greet van de Mariahoeve iets aan gaan doen in de vorm van het aanschaffen van deze boot. Klik in de rechterzijde of hier op de naam van de Rolstoelboot als je hier meer van wilt weten.
 

donderdag 25 februari 2010

Leuk hulpmiddeltje.

Vandaag ben ik bezig met het rijgen van de grote blokken van de sprei. Is niet lekker als je kloven hebt en steeds maar weer in je vingers zit te prikken. Ik heb op dat prikken in je vingers wat gevonden, namelijk een suikerschep.
Als je door die gedubbelde lagen wilt rijgen en je wilt die naald na een of twee steken er weer uit trekken gaat ie of weer de stof in of je vingers. Als je nu met een suikerschepje die punt van de naald opvangt dan schep je hem als het ware uit de stof en kan je hem makkelijk oppakken. Het doorrijgen gaat nu veel sneller en zonder prikken.
Ook de lange kant van de aunt becky, of met de grote biasbandmaker gaat dit goed.
Maar dit lepeltje heeft een betere grip. Doe er je voordeel mee en probeer het eens uit.

Nieuwe fiberkaart

Deze kaart heb ik gemaakt voor een lieve vriendin die een nieuwe flat heeft gekregen. Het is best veel werk en je moet er heel goed bij nadenken hoe en wanneer je er weer een lapje op legt. Hij komt kant en klaar uit de borduurring.

Ook de achterkant is afgewerkt, in het ovale gedeelte heb ik de gelukwens en de afzender vermeld.

dinsdag 23 februari 2010

Sunshine Award

Vandaag kreeg ik een bijzondere mail van Erna, ik werd beloond met de Sunshine Award omdat ik haar een siggie had gestuurd alvast voor haar 60e verjaardag, zodat zij er een bijzondere quilt van kan maken. Toevallig heb ik schaatsjes op mijn siggie en dat was een schot in de roos, zij is gek van schaatsen. Erna, bedankt, ik kan dit wel waarderen.
Eigenlijk is het de bedoeling dat ik nog zes mensen deze award toe ken, maar alle mensen die een blog maken hebben wel iets bijzonders en aardigs, dus van mij voor iedereen een beetje zonneschijn die mijn blog bezoekt.

maandag 22 februari 2010

VAENW

Van het weekend ben ik de trotse bezitster geworden van het naaimachientje van Jim Shore, zo leuk, gekregen van mijn DH. Onder het naaimachientje zit een doosje en daar heb ik de oude centimeter en vingerhoedje van mijn schoonmoeder (nu 92) gedaan.

Voor het doorquilten met de naaimachine heb ik een paar tuinhandschoenen met nopjes gekocht, werkt perfect en goede grip.

Dit weekend ook nog een mooie fiberkaart gemaakt voor iemand die een nieuw huis gaat betrekken. Ik kan hem helaas nog niet laten zien want dan is de verrassing er af. Over een paar dagen zet ik hem bij de fiberkaarten en kan je hem daar bewonderen.

Ook nog drie nieuwe siggies erbij, van Nicola, Marij en Mary. Bedankt hoor, mijn verzameling groeit lekker.