zaterdag 12 april 2014

TROTS op mijn kleinzoon

Ja ik ben heel erg trots op onze kleinzoon (12jr). Hij mocht vandaag meedoen met de Swimcup in Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband zwembad. Dat evenement duurt een aantal dagen waarin ook de hele groten aan meedoen. Hij is 10e geworden op de 100m vlinder en 11e op de 200m wissel.


En wat ook leuk was, ik kon live meekijken op de pc. Ik was op tijd om hem te kunnen zien en de tijden kunnen noteren.

donderdag 10 april 2014

Sprookjes bestaan niet

Mooie titel van de musical van de toneelklas van onze kleindochter Jill die hun Mavo gisteren uitbracht. Jill mocht de hoofdrol spelen als prinses Griselda Konijnenburg van Biesterfeld. Zij wordt in dat stuk gekoppeld aan een prins, prins Engelbert, een verwende koningszoon. Alles is erin verwerkt op een hilarische manier met spreuken en namen van leerkrachten en hedendaagse figuren. Het was zo knap gespeeld en geregisseerd dat die musical zo in een theater gespeeld zou kunnen worden.

Wij hebben ontzettend genoten.Mijn schoonzoon had voor een ieder van de toneelgroep een potlood gegraveerd ter herinnering aan deze leuke musical, kijk maar eens hoe leuk.


Ik heb helaas nog geen foto's van de spelers, misschien komt die nog.

zondag 6 april 2014

Ben d'r weer

Ja, ik ben er weer. Na een heerlijke vakantie mag ik de draad weer oppakken van de dagelijkse dingen. Wat hebben wij geboft met het weer, op een paar buitjes na 14 dagen stralend mooi weer en alles kunnen doen wat wij wilden. Manlief heerlijk gefietst en gevist, en ik heb heerlijk kunnen handwerken en fietsen.
Allereerst heb ik zitten borduren aan de blackwork freebee van haar. Er komen regelmatig een paar blokken uit en dat wordt erg leuk om te doen. Het is een vrij pittig borduurwerk maar daar houd ik van.


Ik maak hem in kleur, er komen ook kraaltjes, goud- en zilverdraad in.

Ook ben ik naar De Ganzerik gefietst en heb een paar batiklapjes gekocht voor mijn bedquilt in wording. Ook had ik mijn Atarashii bij mij om te laten zien. Binnenkort komt hij op hun site om te kunnen bekijken.


Ook had ik mijn kantkloswerk mij mij voor de afwisseling. Ik heb een flink stuk kunnen klossen.


Even nog een update van mijn chinese borduurwerk. Nog een klein stukje en ik kan met het tin gaan werken.


Tja, nu ik weer thuis ben gaan al die werkjes niet meer zo hard, maar dat geeft niet, ik hoef niet stil te zitten.

Ben intussen ook nog naar de beurs geweest in de Broodfabriek en de quilts kunnen bewonderen in het echt van Jacqueline de Jonge. Prachtig zijn ze! Ja, ik had een gratis toegangsbewijs gewonnen en een speldje van het Quiltersgilde, dus helemaal blij.