donderdag 3 november 2011

Mijn kabouter-WC

Al een tijdlang heb ik kabouters verzameld. Ik doe het al een tijd niet meer maar kan ze af en toe niet weerstaan, ze zijn ook zo leuk. Zo vond ik laatst weer deze blote-billen-kabouter en heb hem op een handdoekje geborduurd en in mijn kabouter-WC opgehangen.
Ik heb ze dus in allerlei vormen, geborduurd, in beeldjes en in 3D. Hieronder nog een compositie van de dwergen in mijn toilet,

zondag 30 oktober 2011

Uit de oude doos 2

Ik heb weer een onderwerp gevonden voor de oude doos. Ik heb een paar jaar geleden ook nog een intensieve hobby gehad: 3D-kaarten maken. Gegeven ogenblik vond ik kaarten maken in 3D te makkelijk en wilde wel schilderijtjes maken. Daarvoor gebruikte ik een plaatje van Anton Pieck of Hummeltjes, drukte die een aantal keren af en ging dat zitten snijden. ik deed dat met een mesje want met knippen kan de de details niet goed eruit halen. Van de Hummeltjes had ik een paar reklametijdschriften en haalde daar de plaatjes uit. Hieronder een paar van die 3D-werkjes.
Links onder zit een kantklosster, daarom had ik voor dit plaatje gekozen.
Dit is een plaatje uit Delft, deze heb ik gemaakt omdat dit plaatsje in Delft ook door mijn vader is getekend.

Dit zijn de Hummeltjes uit de tijdschriften.
Ik maakte de 3D-werkjes met siliconenkit-druppels. De siliconenkit deed ik dan in een injectiespuitje en kon dan met een satéstokje de druppels opvangen en opleggen. Deze Hummelplaatjes hadden heel veel druppeltjes op de achterkant en was best wel lastig om het plaatje op de goede plaats te krijgen, ik deed dat ook met 2 pincetten.

Deze kabouters komen uit het boek van Rien Poortvliet. Dus ook kopietjes gemaakt en in 3D gesneden en geplakt. als je dit wilt doen moet je zeker wel 8 kopieen maken wil je de diepte erin krijgen.
Al deze schilderijtjes heb ik later gelakt met vernis voor de houdbaarheid en uitstraling.