zaterdag 21 januari 2012

Vogelhuisje en VAENW.


Vandaag lekker regenachtig en soms heeel veel wind. Aan de voet van mijn friese vogelhuisje in de tuin staan deze crocussen zielig te zijn.
Ben aan het soppen en tussendoor nog wat ontwerpen in EQ. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Het eerste vogelhuisje is niet te maken zoals ik het neergezet heb. Ik bezig het te veranderen, dank zij mijn hulptroepen.
Het vierde geluksblokje van de japanse quilt is ook af. Ben nu met het middenblok bezig, moet ying-yang worden.
Op de bezienswaardigheden pagina heb ik weer twee nieuwtjes neergezet: De Timmerwerf in de Lier heeft een leuke agenda. Ook het westlands museum is een leuk uitje om naar toe te gaan.

woensdag 18 januari 2012

Het pentagonvogelhuisje

Hier is ie dan, het pentagonvogelhuisje. Klik op het plaatje en als het goed is kan je het patroon downloaden. Let op het patroon bestaat uit een paar onderdelen.
Ik wens jullie veel plezier met het maken en ik hoop jullie creaties te kunnen zien.

zondag 15 januari 2012

Aankondiging gratis blok van de maand 2012

Allereerst even vermelden dat mijn kleinkids gisteren supertijden hebben gezwommen met de wedstrijden op Rozenburg. Jill mooie PR's en Björn 2 gouden medailles en de estafette waar onze beide kleinkids in zwommen is 1e geworden. Hier een hele trotse oma!

Nu de titel van dit blog. Overal zie je huisjes opduiken in allerlei vormen, daar wil ik ook een bijdrage aan leveren. Ik houd van vogels, dus de huisjes die ik probeer te maken zijn vogelhuisjes. Ik ben maar een beginneling in het ontwerpen dus er zal best wel wat aan mankeren, maar ik hoop dat jullie mij daarop attent maken, daar kunnen wij met zijn allen iets van leren.

Dit logo zet ik in de zijbalk van mijn blog. Als je daar regelmatig op klikt zal ik daarachter het volgende patroontje plaatsen. Het ligt eraan hoeveel tijd ik heb, dus dat wordt niet een vast tijdstip, dus kijk maar even af en toe. Ik hoor graag wie hieraan willen meedoen, let wel, is geen plicht, het is vrij, ook de vorm en versieringen zijn vrij.

De gehele quilt gaat bestaan uit 9 kleine afgewerkte quiltjes die onderling worden verbonden. Het zijn 8 aparte vogelhuisjes en het middenblok is nog een verrassing, daar mogen jullie je best voor gaan doen, maar dit komt later aan de orde.
Ik hoop deze week het eerste patroontje, het pentagonhuisje, te plaatsen.
Voor degenen die meedoen wens ik alvast veel plezier met het maken.