woensdag 15 september 2010

Origami boeken

Van de week was ik weer aan het surfen bij mijn vaste blogklantjes. Ik kwam terecht bij Guusje’s bloemenpracht in de techniek van origami, zo’n prachtige quilt, maar de cursus die zij heeft gevolgd is voor mij te ver weg. Ben ik gaan zoeken bij Bol.com en heb mij twee mooie boeken aangeschaft waarin veel te leren is over deze manier van quilts maken. Het is een japanse vouwtechniek, en aangezien ik een techniekjesfreak ben, heb ik mezelf maar verwend.

Mijn woensdag hexagon bloemen

Vandaag heb ik mij ook aangemeld om op woensdag hexagonbloemen te laten zien. Ik ben daar ook al mee aan het oefenen. Volgende week woensdag laat ik zien wat ik heb gemaakt.

dinsdag 14 september 2010

poppenquiltje give away

Met surfen kwam ik op een hele leuke site van Jeanneke. Zij heeft een give away van een heel leuk patroontje van een poppenquiltje. Een aanrader om even op haar blog te kijken.

zondag 12 september 2010

Mutsenblogje

Jullie zullen wel denken: wat een titel! Maar vandaag schrijf ik een blogje over mijn klederdrachtmutsen, waar ik tevens vragen wil stellen en ik hoop dat ik daar een antwoord op kan krijgen.


Ik heb er een paar: een Volendams poppenmutsje,


een Spakenburgs mutsjeen twee Zeeuwse mutsen. Om die laatste twee gaat het. Ze zijn prachtig en als ik het goed heb is er een een katholieke muts en de andere een protestantse.
Een is er geborduurd op katoen en tule,

de andere is pottenkant geklost.

Kan iemand mij daar meer over vertellen, ik weet namelijk niet welke wat is? Dus vraag ik jullie hulp in.
Ik ben al jaren erg geïnteresseerd in klederdrachtmutsen en heb ook een aantal boeken daarover. Ooit wil ik er een maken met echte gekloste kant voor een muts, en dan de Friese floddermuts. Ook het tule borduren wil ik dan maken.

Nieuw Siggie

Van de week kreeg ik een nieuwe Siggie, helemaal uit Italie van Flavia, zij heeft ook een leuke site. Flavia bedankt, ik vind hem heel mooi.