zaterdag 14 mei 2011

Tas voor mijn mini

Gisteren begonnen met een tas te maken voor mijn mini-Janomeetje. Het wilde niet erg lukken, logisch het was ook vrijdag de 13e (LOL). Ik geloof daar niet in maar je zou het haast wel doen want mijn magnetron gaaf met een plof ook de geest, maar daar zat ik wel een beetje op te wachten, het beesie heeft mij bijna 20 jaar gediend. Vandaag toch maar een nieuwe gehaald, want als je er altijd op rekent en je hebt dan dat gemak niet meer..... een mens wil toch graag een beetje verwend worden toch?
Maar vandaag maar mijn tas voor mijn mini afgemaakt, ik ben niet geheel tevreden maar hij is functioneel, hij kan nu beschermd in mijn fietstas mee. Hij is van skai gemaakt waarachter schuimrubber zit en dat heb ik gevoerd met een vrolijk bloemetje. De lelijke naaisels van de hengsels heb ik versierd met een knoop en voor de sluiting heb ik een klemhandje gebruikt die ik bewaard heb van een tuinbroekje van onze DD toen ze nog een jaar of 7 was.

vrijdag 13 mei 2011

Nieuwe siggie en een nieuw blok BVM

Vandaag zat er een nieuwe siggie bij de post en wel een bijzondere. Niet alleen omdat die heel mooi is met een vogeltje in het midden geappliceerd, maar ook omdat die komt van Josita. Als ik een nieuwe siggielijst krijg, kijk ik altijd of er een bekende naam bij staat. Deze keer was dat met Josita, zij is getrouwd met een neef van mij die ik maar een paar keer heb gezien toen ik nog erg jong was. Hij is toen naar Drente verhuisd en ja dan zijn de familiecontacten wat ver weg, maar de naam wist ik nog wel. Zij quilt al jaren en is net begonnen met de siggies. Deze heb ik van haar gekregen:

Vorige maand heb ik ook een mooi blok ontvang van de blok van de maand groep van Els. Zij vond het patroontje zo leuk dat zij er ook een kaart van bij gemaakt heeft. Ik was zeer verrast door dit leuke pakketje.


dinsdag 10 mei 2011

Nieuwe pagina gemaakt

In de linkerkolom heb ik een nieuwe pagina gemaakt: TE KOOP.

Ik had eerst een winkeltje gemaakt waarin ik het een en ander te koop zette. Dat werkt niet want dat moet je bijhouden en zoveel heb ik nu ook weer niet te koop, vandaar die nieuwe pagina.

Ik heb mijn Brother borduurmachine te koop gezet. Ik zou graag over willen stappen op de Janome vanwege de grotere vierkante oppervlakte die je kan borduren en dan heb ik maar een machine.
De Brother bestaat eigenlijk uit twee machines, het naaigedeelte en borduurgedeelte.
Ik heb er altijd met veel plezier op gewerkt en dat doe ik nog steeds, maar hij is wel te koop.

Wil je er meer van weten kijk dan even hier.

maandag 9 mei 2011

Pioenroos

Vandaag even mijn pioenroos in mijn achtertuintje gefotografeerd, want als het harder gaat regenen dan is ie weg. We hadden hem in september gesplitst want onze dochter wilde er graag een stukje van. Deze plant heeft al een levensverhaal. Wij hadden hem al in ons vorige huisje, nu ongeveer 16 jaar geleden. Toen is hij verplant naar onze schoonzus, waar wij later weer een stuk ervan teruggekregen hadden, en nu groeit ie dus gewoon weer verder in onze tuintjes. Kijk maar eens hoe mooi.
Ook heb ik nu mijn blog een zomers tintje gegeven en mijn fotoboeken verplaatst naar de linkerzijlijn.