maandag 20 februari 2017

Een flinke update

Het wordt weer eens tijd voor een update van mijn quiltbezigheden.

Voor de Circle of live ga ik de achtergrond vandaag snijden, deze wordt rondom 10 cm groter omdat hij op ons tweepersoons bed moet komen te liggen als sprei. Dan worden de hoeken een beetje kaal en daar ga ik in elke hoek een sterretje maken.


Deze ster heb ik getekend vanaf een plaatje van internet, beetje vergroten en overtrekken. Ik vind het goed gelukt dus deze ster 4x maken.
Ook de bogen ben ik aan het afmaken.


Dan komt er een rand van ongeveer 40 cm. om 3 kanten van de Circle of live en daar maak ik ook sterren in, maar dan onderstaande.
Ook lekker kleurig op een donkere achtergrond. Ze lijken erg strak, maar als ik die met ronde lijnen doorquilt worden ze best leuk. Laat ik later ook zien.Dan ga ik toch maar onderstaande sprei verkleinen. Ik heb hem gemaakt voor mijn schoonzus als tweepersoons. Zij is nu kleiner gaan wonen en heeft nu een eenpersoons bed en vroeg aan mij om hem te verkleinen. Ik zou het niet doen omdat die japanse vergroting ook al zo’n klus was. Maar ik strijk mijn hand maar over mijn hart en ga hiermee ook aan de slag. Ik denk dat er aan de zijkant randen af moeten en dan gewoon daar een binding om maken. Is wel te doen zonder het patroon te veel schade te doen.


Dan het blauw-witte quiltje voor de TT op Midden-Delfland-dag. Dit is de hunter star. Ik laat maar een klein stukje zien, op de TT mag die hangen.


Jullie zien wel, ik zit niet stil, en ook voor het vrijwilligerswerk blijf ik in de running.
Met de zwammen gaat het ook goed, er zit een witte massa onderin het emmertje, dus nog maar een poosje afwachten.

Morgen gezellig naar de borduurbee, moet nog even kijken wat ik meeneem.