vrijdag 8 januari 2010

Lief tasje

Vandaag heb ik zitten prutsen aan een lief tasje. Erg leuk om te doen. Zal ik nog wel een paar van maken. Ik heb er weer mijn eigen draai aan gegeven. Zo heb ik er bloemetjes op geborduurd met de naaimachine, de blokjes doorgestikt en er een binnenzakje in gemaakt.

donderdag 7 januari 2010

Mijn SBS-quiltje

Dit quiltje heb ik gemaakt van gewonnen lapjes van de kerstloterij 2008 van de QUAG-group. Ik moest heel zuinig snijden om zoveel mogelijk blokjes te kunnen maken. Toch heb ik er ook nog wat reststukjes uit de vaas bij gedaan om er een mooi geheel van te maken. Hij hangt nu trots te zijn in de kamer.

dinsdag 5 januari 2010

Een Atarashii variatie

Vanavond heb ik zitten prutsen met de borduurmachine en natuurlijk een leuk lapje.

Dit Atarashii patroontje heb ik zelf gedigitaliseerd. Maar ik wil altijd iets anders proberen, dus dacht ik als ik een deel weglaat en er een lapje voor in de plaats eronder doe, hoe zou dat dan uitpakken? Nou gewoon: heel bijzonder.Ik heb hem op een gastendoekje gemaakt. Je meet heel nauwkeurig het borduurtje en snijdt een lapje 2 mm kleiner, het leukste is dat dit veelkleurig is. Pas de kleuren van het borduurgaren hierop aan. Zorg ervoor dat dat lapje precies onder je te borduren blokje valt.Ik heb eerst een basting geborduurd met wateroplosbaar vlies erop, hierop precies in het midden met tijdelijke lijm dat lapje geplakt. Daaroverheen weer een stukje wateroplosbaar vlies en toen nog een keer de basting (een tikje kleiner dan die eerste, is gemakkelijker als je die later weer moet uithalen).Nu zit alles vast en kan je gaan borduren.Zo ziet het patroontje er uit als je een te borduren kleur weglaat, dan komt het lapje tevoorschijn.

Het effect is verrassend. Ik ga dit ook eens uitproberen met andere borduurtjes.

zondag 3 januari 2010

Goede voornemens


Alleerst iedereen alle beste wensen voor dit nieuwe jaar. Dat wij allemaal in harmonie met elkaar kunnen omgaan en elkaar het goede gunnen.

Voor dit jaar ben ik voornemens al mijn ufo's af te maken. Dat is best wel veel, maar moeten is hier niet bij maar ik ga het wel proberen. Dat zijn o.a. al die projecten die hieronder op mijn blog staan. Mijn Atarashii ligt gesneden en van mijn Dear Jane heb ik al 8 blokjes af. Ook mijn kerstalquilt ligt getekend op luierinleg te wachten tot ik daaraan kan beginnen. Een heel nieuw jaar, maar is zo weer om.