zaterdag 17 november 2012

Hoe maak je een afwerkbies voor je quilt


Ik moet 8m band hebben voor de afwerking van de quilt. Dat moet je toch zelf maken. Ik heb daar altijd moeite mee dus zet ik dat even neer in een tutorial en hoop dat jullie dit ook kunnen gebruiken.
Allereerst snijd je repen van 4 cm, voldoende lengte voor om de quilt die je gemaakt hebt. Dan moeten die aan elkaar gezet worden. Ik doe dat zo:
 
Leg twee repen op elkaar, de goede kanten allebei boven. Pak dan een driehoek met aan een kant 90 graden en de andere hoeken 45 graden. Leg die op de stof zodat je met een hoek van 45 graden een stukje eraf snijdt.


Die moeten dus nog aan elkaar genaaid.

Leg de afgesneden kanten in een hoek van 90 graden op elkaar. (foto). De uitstekende puntjes moeten even groot zijn.

Dan naai je ze aan elkaar van kruispuntje tot kruispuntje.

Draai het werk om en snijdt de puntjes netjes eraf.

Het voordeel van schuin aan elkaar naaien is, dat als je deze band aan je quilt zet, je dan geen dubbele naadiktes hebt, ze vallen zo netjes naast elkaar.

maandag 12 november 2012

Miniquiltje voor Jill

Onze kleindochter Jill wordt al een hele jongedame, ze is onlangs 12 jaar geworden. Haar kamertje is veranderd in een jongemeiden kamer met een mooie boekenkast en leuke glimspulletjes. Natuurlijk moet er dan een klein quiltje onder zo'n glimpotje met namaakroosjes en wie kan dat beter maken dan oma. Ik heb hem gemaakt van stofjes die zij zelf eens uitgezocht had.