vrijdag 17 juli 2015

Zooo blij met internet.

Na een hoop gepruts met mijn eerste Internationale Sue Bonnet Sue ben ik eerst maar eens gaan zoeken op internet, want het wilde helemaal niet lukken. Het in spiegelbeeld moeten maken van een applicatie gaat al helemaal niet.

En... GEVONDEN! Lang leve het internet. Ik zat op YouTube te zoeken, daar kan je erg veel vinden van onze hobbies. Met onderstaand filmpje ging ik aan de slag met een eenvoudige Sue, de japanse.


Ik had Sue al uitgeprint op freezer papier. Ik kon het plaatje niet spiegelen dus ik dacht dan moet ik het op de stof spiegelen. Niet dus. Volgens dit filmpje strijk je de onderdeeltjes op de goede kant van de stof. Dan knip je het uit met een kleine toegift. Haal dan je freezerpapiermodelletje er voorzichtig af en draai je stofje om en leg het freezerpatroontje er weer omgekeerd op met de plakkant boven.
Nu kan je met een klein strijkijzertje de randjes omstrijken en ziedaar: Ik hoef niets te spiegelen!!!


Ook heb ik er diverse sites en/of blogs op nageslagen hoe dit op de stof te zetten en later erachter stof weg te knippen. Ook gevonden: eerst zoveel mogelijk aan elkaar/erop naaien, dan waar mogelijk het papier eruit, dan het grote geheel op dat blauwe lapje zetten. Dan ook uit deze achterkant stof wegknippen en het papier eruit.

Het is mij gelukt. Daarom ben ik zoooo blij met internet, lekker zelf uitgevonden!