zondag 8 april 2012

Vakantie en nieuwe snijmat

Wij zijn net weer terug van een heerlijke uitrustvakantie. De eerste week hadden wij ontzettend mooi weer, dus lekker gefietst en buiten gezeten. Manlief lekker gevist en gefietst.
De tweede week was meer geschikt voor familiebezoek en winkelen.
Zo ben ik met een vakantievriendin naar De Ganzerik geweest. Ik had haar het quiltvirus bezorgd dus daar moet je dan wat mee doen. er was daar ook de tentoonstelling van de artquilts van Ineke van Unen, erg mooi maar niet mijn ding.
Natuurlijk ook lapjes gekocht maar ook een mooie nieuwe snijmat. Dat is net een puzzel, bestaat uit 6 blokken met een puzzelrand die je in elkaar drukt. Bij het snijden heb je daar totaal geen last van en je kan hem zo groot maken als je wilt, dan koop je er weer een pakket bij.

Ook heb ik eindelijk mijn kantkloskleedje af. Deze zat al erg lang op het kussen, dus ik heb ook verwoed zitten kantklossen. Ik moet nog afhechten dan kan ie er af.

Ook had ik nog blokjes voor de japanse quilt bij mij om af te maken, is ook gelukt. 

Hiervan heb ik er twee gemaakt.

Bij De Ganzerik kregen wij ook nog een goede tip: niet met de stofschaar in hobbs knippen, wordt die bot. Dus een gewone papierschaar daarvoor gebruiken.

De rit terug naar huis was ook bijzonder. Doordat de zon scheen op de rijen bomen die hun jonge blaadjes laten zien leken die net van goud en sommige bomen hadden een zilveren gloed, kan je zo van genieten he.

Nu weer terug naar de harde werkelijkheid (LOL). De aannemer heeft intussen onze badkamer vernieuwd, dus een hoop schoonmaakwerk. Hiervoor heb ik het boekje gekocht: speed cleaning. (LOL) Zal het werken????