donderdag 10 november 2011

Een eerbetoon aan Jeanne

Jeanne was een lieve vakantievriendin die ook nog in onze omgeving woonde zodat ik haar nog wel eens opzocht. Zij had een ernstige ziekte onder de leden, maar liet ons er niets van merken. Zij was altijd vrolijk en dacht aan anderen.
Zij kon heel erg mooie kerstballen maken van quiltstofjes en borduren. Zij borduurde eerst de motiefjes heel fijntjes, voor een bal twee borduurtjes. Dan ging zij de ballen maken. Ze sneed met een dun mesje de patroontjes op de styroporbal en vervolgens deed zij daar de stofjes op en zette dat vast in de snedes. Kijk hieronder maar eens hoe mooi.
dit is de ene kant
dit is de andere kant
en dit is de doorlopende middenrand
een aantal van haar kerstballen.Zij maakte ze vooral voor het goede doel. Van wat zij verkocht ging het grootste deel naar een goed doel en van het andere deeltje kocht zij weer materiaal om er weer kerstballen van te maken.


Gelukkig heb ik deze foto van haar. Hier zit zij op ons vakantieadresje te borduren in het zonnetje. Helaas is zij vorig jaar overleden aan deze slopende ziekte. Nu in deze tijd denk ik veel aan haar, vooral nu je veel kerstballen ziet in allerlei soorten.

11 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Dat moet een bijzondere vrouw geweest zijn en wat fijn dat jij nog steeds op zo'n lieve manier aan haar terug kan denken, zo blijft ze toch een beetje leven.

Groetjes
Ines

Wieke van Keulen zei

Wat een verdriet, Joke, om zo'n lieve vriendin te verliezen. Gelukkig bewaar je de mooie herinneringen aan Jeanne in je hart en fijn dat je die deelt. Ik heb nog nooit zulke mooie kerstballen gezien.

Chris zei

Een prachtig eerbetoon aan een bijzondere vrouw!

Lida zei

Ik heb wel paaseieren die op deze manier zijn gemaakt, maar zag nog nooit zulke mooie kerstballen! Wat een fijne borduurwerk, wat een mooie herinnering aan een bijzondere vrouw! Groetjes
Lida

Hermie zei

Wat een prachtige kerstballen,en wat fijn dat je toch zulke goede herinneringen aan je lieve vriendin hebt.

Annemarie zei

Dank je wel dat je deze mooie herinnering met ons wil delen. Het zijn echt kerstballen om te koesteren. Als ze met de kerst schitteren zul je ongetwijfeld met veel warmte denken aan je lieve bijzondere vakantievriendin. Groetjes, Annemarie

sylvia zei

wat een mooie herinnering aan je vriendin!!

Ansje zei

Wat een bijzondere vriendin Joke. En wat maakte ze prachtige kerstballen. Pronkballen zijn het. Wat een herinnering! Kan me voorstellen dat je nu vaakl aan haar moet denken.
Groetjes Ansje

Cisca zei

Wat een mooie herinnering, Joke, en wat mooi, dat ze door die ballen voort blijft leven. Wat zijn ze trouwens mooi, echt met liefde gemaakt!
Groetjes, Cisca

Guusje, zei

Wat maakte ze mooie ballen en wat is het mooi dat ze hierdoor voort blijft leven in hele mooie herinneringen.

Rian, zei

Ware kunstwerkjes. Zo zorgvuldig afgewerkt. Verdrietig dat jullie haar moeten missen, maar je hebt hier wel prachtige herinneringen aan haar.