zaterdag 12 november 2016

We zijn d'r bijna!

Ja, hij is bijna af...ik ben met de buitenrand bezig. Stroken van 20 cm plus een afzetrand, doorstikken en aan de quilt naaien. De boven- en onderrand zitten er nu aan. Nu de zijranden maken. Het is een hele klus, maar hij wordt best mooi.


Wisten jullie dat de Zeeman ook stofjes verkoopt? Of ze helemaal van katoen zijn, weet ik niet, maar ze zijn wel leuk en erg goedkoop.


Deze lapjes waren maar 6 euro alles bij elkaar. Ze zijn 50 x 50 cm.


zondag 6 november 2016

Gezellig weekend

Vandaag weer thuis van een gezellig feestje van een vakantiekennisje die 60 jaar is geworden. Zij wilde graag dat wij en nog een aantal vakantiekennissen dit feestje met hun meevierden.
Wij werden ondergebracht in een sfeervol hotelletje (klik) in de Hoeksche Waard en werden met een taxibusje naar het feestje gereden. Vanmorgen nog een gezellig ontbijtje met elkaar en toen weer huiswaards. Hiervan kunnen wij nog lang nagenieten.
In dit hotelletje aan de Binnenmaas werden we ontvangen in de lounche waar een supermooie fleurige quilt hangt. Ik laat hem hier even zien. De eigenaresse is ook een quiltster.


Dit hotel is een aanrader om eens heen te gaan, mooie omgeving en je kan er heerlijk eten.

Voor de rand van de japanse sprei ben ik nu ook geslaagd voor een mooie stof in Naaldwijk, bij de Quilthoeve. Ik had de keus uit alleen deze lap en het einde van de rol, hoeveel geluk kan je hebben.
Nu gauw de rand maken en de sprei aan dochterlief teruggeven.