donderdag 22 november 2012

Geborduurd geboortekaartje

Er is weer een achter-achter nichtje geboren en die hebben wij vandaag bewonderd. Eindelijk mag ik hier dan het slabbetje laten zien dat ik van het geboortekaartje heb gemaakt. Het digitaliseren ging goed en toen nog borduren. Ik heb het geborduurd op een klein handdoekje, waar ik daarna weer het slabbetje van maakte. De achterkant heb ik gevoerd met een roze katoentje, want de binnenkant van de kaart was ook roze.


maandag 19 november 2012

De bloemenmeisjes is af

Eindelijk is de quilt/sprei Bloemenmeisjes af, behalve het label, die moet ik nog maken. Hij meet 140 x 210 cm voor een lang eenpersoonsbed. Hij staat tegen een muur vandaar dat je er anders tegenaan kijkt.
Hij wordt voor mijn schoonzusje en ik weet nu al dat ze er heel erg blij mee zal zijn. Haar naam staat er ook in geborduurd, elke letter op een blokje.
Zij houdt van bloemen, dus de lapjes die ik gebruikte, zijn allemaal bloemenlapjes. De meisjes zijn gemaakt door meerdere personen. Ik was lid van een groep die elke maand een blokje maakte voor iemand, zo vroeg ik de poppetjes.
Ze krijgt hem over een paar weken, maar ik laat hem nu al hier zien.