zaterdag 23 januari 2010

Een schaatsenhoes

Al jaren maak ik schaatsenhoezen voor de liefhebbers. Zo'n hoes is gemaakt van een handdoek, dus badstof. Ik borduur er dan schaatsjes op en hun naam.
Zo'n schaatsenhoes gebruik je na het schaatsen, al droog je ze nog zo goed af, je kan ze dan nog niet in de beschermers terug doen, gaan ze roesten, dus doet men ze in deze hoezen en bescherm je de schaatsen tegen het roesten en tegen de messen want die zijn scherp.

donderdag 21 januari 2010

Mijn siggiesverzameling van start


Mijn siggiesverzameling is nu echt van start gegaan. Sta ik nog maar net op de lijst of ik heb er al zomaar een gekregen. Dat gaat erg snel. Ik ben dus maar een aantal gaan maken. Ik heb er nu zelf ook al vier verzonden.


zondag 17 januari 2010

Lief tasje 2

Gisteren nog een lief tasje gemaakt, maar dan een wat stoerdere. Hij is voor mijn kleinzoon, die is helemaal gek van apen. Heb ik al eens een slabbetje voor gemaakt en een slaapzakje voor zijn kleinste aapje. Nu dus dit tasje om daar al die spulletjes in te bewaren. Tja, wat je voor het ene kleinkind maakt wil de andere ook graag, dus oma gaat dan nog een keer aan de slag. Het is zo leuk om te maken.


Tekst op siggies maken

Aangezien ik een handschrift hebt die soms niet door iedereen gelezen kan worden maak ik mijn tekst voor de siggies in Word en druk die dan op de stof. Dat gaat zo in zijn werk:

Onderin Word staat een balk:Bij de schuine A kan je WordArt invoeren en je tekst maken met je eigen lettertype en vorm. Dit is erg leuk en leerzaam om te doen.

Om af te drukken moet de tekst (of plaatje) in spiegelbeeld staan. Dit doe je als volgt:
Je selecteert eerst je tekst, dan klik je onderaan op Tekenen / Draaien of spiegelen / Horizontaal spiegelen. Nu is je naam gespiegeld en kan je hem afdrukken.


Maak zo een A4tje met datgene wat je afgedrukt wilt hebben op de stof.
Leg nu een vel transferpapier voor T-shirts in je printer, let echter op dat niet alle printers daarvoor geschikt zijn, en druk dit af. Bij dit transferpapier zit een duidelijke beschrijving hoe je dat op de stof aanbrengt.
Succes ermee.