woensdag 16 januari 2019

Mijn dominoblokje is gelukt!


Ik had op het www-net een mooie halswarmer gezien en ik dacht die ook te maken. Iemand van de bee was hem ook aan het breien, maar ik ben een beetje eigenwijs, ik wil zelf uitzoeken hoe dat moet.

Maar Google iets laten vertalen is toch iets raars, zeker als het uit het Russisch moet. Maar ook Engelse termen zijn lastig voor Google. Dus deze halswarmer werd het dus niet.

Toen zag ik er een met dominoblokjes, zo gaaf. Maar dan moet je eerst dat blokje zien te maken.  Het hele internet afgestroopt om uitleg van dit blokje. Google laten vertalen, doe ik dus niet meer, je krijgt zulke rare uitleg.

Bij dat zoeken via Pinterest kwam ik op dit blog:

Zij heeft er een hele deken van gemaakt. Een mond vol maar via haar blog en de mooie foto’s die daarop stonden ben ik er achter hoe dit blokje te maken.Zet een oneven aantal steken op, voor het midden twee steken van de linker naald op de rechter naald schuiven, dan een steek breien en de twee afgehaalde steken over de gebreide steek halen. Aan de andere kant moet die middelste steek averecht gebreid worden. En ja hoor….daar kwam mijn streekpje diagonaal. Ik heb haar aantal steken gebruikt voor de proef, maar er zijn zoveel voorbeelden met een ander aantal steken en zoveel leuks om daarmee te maken.

Leuk hoor dan gepuzzel, zeker als je eruit komt.

7 opmerkingen:

Ineke zei

Leuk is dat als je er uit komt hoe het moet. Tegenwoordig zoek ik iets gauw op bij You Tube.
Fijne avond

Floor zei

Ziet er leuk uit, maar zie niets van een domino steen, maar misschien komt dat nog...

conny's quilts en creaties zei

https://breiclub.nl/over-breien/vierkantjes-breien/


Dit kwam ik laatst tegen op het blog blij dat ik brei. ( paar dagen terug. Mrt patroon domino deken) misschien kun je er iets mee.

conny's quilts en creaties zei

https://blij-dat-ik-brei.blogspot.com/2019/01/bento-box.html?m=1

Hier nog de link naar dat blogbericht. Groetjes Conny

Ria zei

Goed van je, het ziet er zo leuk uit, ga je ermee verder?

Quiltminizusje zei

Wat een geduld heb je, met al dat zoeken. Succes ermee.
Groet christine

Lida zei

Wat een geduld heb jij daarvoor! Groetjes
Lida