zondag 30 oktober 2011

Uit de oude doos 2

Ik heb weer een onderwerp gevonden voor de oude doos. Ik heb een paar jaar geleden ook nog een intensieve hobby gehad: 3D-kaarten maken. Gegeven ogenblik vond ik kaarten maken in 3D te makkelijk en wilde wel schilderijtjes maken. Daarvoor gebruikte ik een plaatje van Anton Pieck of Hummeltjes, drukte die een aantal keren af en ging dat zitten snijden. ik deed dat met een mesje want met knippen kan de de details niet goed eruit halen. Van de Hummeltjes had ik een paar reklametijdschriften en haalde daar de plaatjes uit. Hieronder een paar van die 3D-werkjes.
Links onder zit een kantklosster, daarom had ik voor dit plaatje gekozen.
Dit is een plaatje uit Delft, deze heb ik gemaakt omdat dit plaatsje in Delft ook door mijn vader is getekend.

Dit zijn de Hummeltjes uit de tijdschriften.
Ik maakte de 3D-werkjes met siliconenkit-druppels. De siliconenkit deed ik dan in een injectiespuitje en kon dan met een satéstokje de druppels opvangen en opleggen. Deze Hummelplaatjes hadden heel veel druppeltjes op de achterkant en was best wel lastig om het plaatje op de goede plaats te krijgen, ik deed dat ook met 2 pincetten.

Deze kabouters komen uit het boek van Rien Poortvliet. Dus ook kopietjes gemaakt en in 3D gesneden en geplakt. als je dit wilt doen moet je zeker wel 8 kopieen maken wil je de diepte erin krijgen.
Al deze schilderijtjes heb ik later gelakt met vernis voor de houdbaarheid en uitstraling.

7 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat een mooie schilderijen, ik maak nog steeds 3D kaarten vind het nog steeds erg leuk om te doen.

Anoniem zei

Wat knap Joke! Groetjes Ansje

Hermie zei

wat leuk Joke, ik heb ook heel veel 3 D gemaakt, ook een foto van manlief op de motor, het is erg leuk werk om te doen,maar momenteel ligt het stil. Ik heb nog wel veel bloemen liggen,die ga ik een keer met de kleintjes maken.
groetjes Hermie

Chris zei

Wat een leuk idee om dat zo te doen, met kopiëren en zo. Dan kan je je eigen fantasie laten gaan. Enig zijn die schilderijtjes!!!

Rian, zei

Wat een mooie wanddecoraties heb je er zo van gemaakt. Zo mooi afgewerkt en gesneden... Knap hoor.
Wat een goed idee... vernissen.. nooit aan gedacht :)
Groetjes,

sylvia zei

mooie werkjes, maar wat een klus lijkt het me!!
ach ja, de boeken van Rien Poortvliet, heb ik eigenlijk al heeeeel lang niet meer ingekeken!!
Enne, nog van harte gefeliciteerd met je 65ste verjaardag, groetjes, Sylvia

Antje zei

Prachtig en wat een werk! Ik hou erg van het werk van Rien Poortvliet, ik heb het boek "Hij was één van ons", echt een aanrader! En Anton Pieck ook, beide musea zijn ook een aanrader. Die van Rien Poortvliet is meen ik in Middelharnis en die van Anton Pieck in, ik geloof Hasselt. Maar dat is al jaren terug dat ik daar geweest ben.
groetjes en het was genieten!