woensdag 12 september 2018

Sin en Wille kin folle tille


Onze vakantie is wat langer geworden, dus ook dit blogje.
Op woensdag werd onze lieve tante begraven. De titel van dit blogje had daar alles mee te maken, het was het thema in de eucharistieviering. Waar een wil is, is een weg. Prachtig zoals deze pastoor over haar vertelde.
                                       ……………………………………………

Om dan weer naar huis te gaan en dan op zaterdag weer naar ons vakantieadres was een beetje teveel van het goede wij worden ook een daagje ouder dus gevraagd of wij eerder in ons appartementje konden, dat lukte. De eerste dagen hadden we toch wel nodig om de rust te vinden voor vakantiegevoel.
De tweede week ging dat een beetje lukken. Manlief lekker vissen en ik lange wandelingen maken en wat verder fietsen voor de boodschapjes. Altijd leuk in een ander dorpje een groenteboertje te vinden die lekkere spullen heeft, en zo maak ik van mijn noodzakelijke boodschappen een heerlijke fietstocht.
Natuurlijk ook nog zitten fröbelen aan mijn wonderboom. Hij is nu zover dat ik hem kan dubbelen.


Quilttentoonstelling van Klazien Hoomans.

1 september was de laatste dag van de TT in Sneek. Ik had nog geen grote fietstocht gemaakt, het was mooi weer, weinig wind, dus een mooie dag hiervoor. Mijn vechtgenoot ging een dagje vissen dus had ik ook de tijd aan mezelf.
Eerst naar de quiltboerderij De Ganzerik


Zij hadden een soort open huis voor het komende cursusprogramma. Ik had mijn “wonderboom” bij mij voor stofjes voor de rand uit te zoeken. Marina heeft mij fantastisch geholpen. Waarom geen dubbele kaderrand, dan springt ie eruit. Dus twee stofjes uitgezocht, want dat leek mij wel wat. Nu maar uitzoeken hoe je in verstek lapjes aan elkaar zet.
Toen doorgereden naar Sneek. Wat een gezelligheid daar, allemaal terrasjes en gezellige winkeltjes, maar ook gezellige mensen. De Grote Kerk snel gevonden en foto’s gemaakt van de quilts van Klazien Hoomans. Wat een geduld moet die vrouw hebben om al die hele kleine stukjes stof met de naaimachine aan elkaar te zetten. Kijk hieronder maar eens naar een aantal van haar quilts.

Ik kon niet de hele quilts fotograferen, maar zoals de plaatjes zijn zo waren haar hele quilts.

Hierna eerst even de toiletten van de Hema opgezocht. Je krijgt namelijk een kortingsbonnetje voor de heerlijke koffie, een broodje erbij, en ik kon weer aan de thuisfietstocht beginnen.
Nog even de laatste boodschapjes en  uiteindelijk toch nog 54,5 km gefietst.
Heerlijke dag om op terug te kijken.

Zo ook de hele vakantie. Het laatste gedeelte komt in een volgend blogje.

1 opmerking:

Annie Kingma.Bonnema zei

Mooie Friese titel boven je blog.
Een heel waar gezegde hé, Mooie fietstochtjes gemaakt in onze omgeving.
De wonderboom word mooi.
Groetnis Annie