maandag 8 januari 2018

Mijn eerste blogje in het nieuwe jaar.

Alle feestdagen zijn weer voorbij, waren erg fijn. Onze kleinzoon werd 16 en sloot daarbij de rij feest- en verjaardagen. Nu alles opruimen en inhalen wat nog te doen staat... en dat is veel. Niet alleen op het gebied van bloggen.
Op twee januari hadden wij onze eerste Quiltbee in de Barg en was natuurlijk weer beregezellig. Co had oliebollen gebakken en die waren heerlijk!

Ik had vorige maand het vooruitzicht van twee vrije kerstdagen en had het plan opgevat om te gaan kantklossen. Dit wilde ik heel graag en ik had een mooi kleedje gevonden op Pinterest. Deze had ik al voorzien van de groene folie. Jammer genoeg had ik het patroon in rose afgedrukt omdat ik niet genoeg inkt in de printer had. Nu zijn de prikgaatjes wat moeilijker te zien. Maar goed, ik ga hiermee werken.

Het kleedje wordt 25 cm doorsnee, dus best wel een flinke maat. Het opzetten vond ik wel erg moeilijk, ik had al heel lang niet meer geklost. Het binnenste cirkeltje heb ik nog niet gedaan en nu al ongeveer 140 klosjes opstaan. Ik heb een extra groot vierkant kussen gemaakt met een pasdeel, welke ik er aan heb geprikt zodat ik de klosjes kwijt kan. Het gaat best wel naar mijn zin.


Nu zit ik 's-avonds lekker te klossen en met een daglichtlampje gaat dat best goed.

Ik houd jullie op de hoogte van mijn vorderingen op dit blog. Mijn andere blog laat ik wel staan, ik weet niet hoe ik die moet verwijderen.

4 opmerkingen:

Ineke zei

Oh wat heerlijk, kantklossen. Vind het zo'n mooie techniek en toen ik het leerde(jááren terug) vond ik het zo ontspannend!
Fijne week

Annie Kingma zei

Succes. Lijkt me moeilijk.
Nog nooit aan kantklossen gedaan
Groetnis Annie

Rian, zei

O, wat wordt dat een mooitje! Mijn kussen/met/patroontje staat al weken pontificaal in de kamer, maar ben er nog steeds niet aan toe gekomen. Dit is wel een duwtje in de goede richting. :)

Hermie zei

Het lijkt me zo leuk om te doen,naar ook een tijdrovende hobby. Ik vind het wel heel knap.Fijn weekend