dinsdag 15 september 2015

Gezellige borduurbee en de kerstsiggieswap

Vandaag was er weer een gezellige borduurbee. Zo na de vakantie had ik er echt zin in en heb lekker zitten werken aan mijn nieuwe project, een theedoek. Op haar blog kwam ik een prachtige theedoek tegen, die wilde ik al langer gaan maken maar raakte in de vergetelheid. Toen ik bij haar op haar blog aan het neuzen was kwam ik die weer tegen.
Nu was ik ook aan een blackworkproject bezig, deze zou 10 jaar gaan duren, dus heb ik die ingekort en het onderste deel van de lap nu voor mijn theedoek gebruikt.
Op haar foto's kan je goed de basis zien en vanaf die foto ben ik nu bezig de contouren te borduren. Het invullen van de vakjes gebeurt op een andere manier.
Voor de lijnen pak ik een draad die wat langer is dan de lijnen op de doek. Ik begin dan steeds in het midden om teveel slijtage van de draad te voorkomen.


Deze kerstsiggies zijn onderweg naar Marga. Ik ben benieuwd welke ik ga krijgen.


Op mijn andere blog laat ik nog wat van mijn kantkloswerk zien en de kantrol van een van de dames op de bee.

2 opmerkingen:

Lida zei

Het was inderdaad gezellig al was ik er maar kort! Ben je nog droog thuis gekomen? Veel plezier met je steekjes! Groetjes
Lida

De borduurvrouw zei

Hoi Joke, Leuk dat je een berichtje op mijn blog achterliet. Wat knap dat je de theedoek aan het borduren bent zonder patroon, dat lijkt me behoorlijk lastig. De basis ziet er prima uit, ga je ook een kersttheedoek maken of vul je de hokjes met een ander thema op? Groetjes, Nienke