woensdag 28 januari 2015

Lekker quiltweer

Ja heerlijk de regen/hagel/natte sneeuw op het dakraam en ik heerlijk achter mijn naaimachine de blokjesrand van mijn Joy of Life maken. Maar ik moest mijzelf even afleiden van mijn bezoek aan mijn moedertje. Ze is te moe om nog te leven, ze is 90 en dement. Je kan niets voor haar betekenen, want ze wil niets en kan niets meer duidelijk maken. Heel triest. Dus ik moest even hard werken achter mijn naaimachientje. Ondertussen denkend aan haar.
Hieronder een deel van de blokjescirkel die om het midden moet komen.


Vorige week op de borduurbee zag ik bij iemand een mooi boekje met de uitleg over open Ukraiens borduurwerk. Ben thuis even gaan googelen en ja hoor bij de Bol.com hadden ze hem, dus heb ik het gauw laten komen.4 opmerkingen:

Rian, zei

Ach Joke.... zo herkenbaar, de gevoelens die je hebt bij de confrontatie met de aftakeling van je oude moedertje. Je kan zo helemaal niets meer voor haar doen of zijn, en dat zorgt voor verdriet en machteloosheid. (mijn ouders zijn ook 90, en ik ervaar het zelfde)
Afleiding zoeken is de beste remedie... en je blokjes varen er wel bij. Sterkte...
Liefs,
Rian

Guusje, zei

Dat valt niet mee voor je als je zo de zorg hebt om je moeder. Afleiding zoeken is zeker een goede remedie om even wat afstand te nemen. Het ziet er mooi uit net als het boek wat je laat zien.

Chris zei

Het is wel bijzonder dat je met de gedachten aan je lieve moeder aan het werk bent met de Circle of Life. Reageert ze wel een beetje op jouw knuffel, een aanraking? Of ook niet meer Joke?
Ik weet nu zelf een beetje hoe het voelt.
Veel sterkte!

Annie Kingma.Bonnema zei

Altijd zo moeilijk, en je wilt zo graag iets voor je moeder doen.
Afleiding, en lekker bezig zijn, en toch aan haar kunnen denken.
Die grote boeken site hé wat een uitkomst, hoef je geen reis voor te maken
Groetnis Annie