zondag 23 februari 2014

Miao workshop

Gisteren heb ik een workshop gedaan in Tinborduren. Ik heb genoten! Dat tinborduren werd gegeven door Ien Rappoldt. Zij gaat heel vaak naar China, naar de Miao mensen. Deze mensen hebben een borduurcultuur zo rijk daar sta je versteld van. Ien had een hele collectie kleding bij zich die zij aan ons liet zien. Ik mag een paar foto's hiervan plaatsen op dit blog.
Allereerst kregen wij uitleg en verhalen over het tinborduren en de Miao. Weten jullie dat je kruissteekjes helemaal niet een kant op hoeft te borduren? Dus weg met die frustratie, laat je werk maar leven!
Op ieders plek lag een plastic zak met een boek en materiaal. Ien begon met de uitleg van tinborduren. Dit is wel heiligenwerk, maar met heel erg veel geduld kreeg ik het weliswaar voor elkaar.


Ook leerden wij vlechten zoals de mensen in China dat doen met een eetstokje tussen de knieën.


Hieronder laat ik nog twee foto's zien van een mannenmuts. Een van de voorkant met boeddahs bovenin. En dezelfde maar dan van de zijkant. Heel rijk versierd met borduurwerk in verschillende technieken.Dan hier nog twee foto's van kruissteekborduurwerk en een kraag.Vandaag was mijn kleindochter bij ons en die heb ik natuurlijk geleerd hoe je kan vlechten met een eetstokje. Prachtig vond ze dat en ze had het nog snel onder de knie ook.

9 opmerkingen:

petronella zei

Wat mooi! Rijke cultuur hè! En dat zijn pas veel kruissteekjes!

mieke zei

Tinborduren, nog nooit van gehoord.
Leuk dat vlechten. Heeft dat ookeen naam ?
En ja, die mutsen zien er mooi uit en zijn heel apart.
grtjs Mieke

sylvia zei

hallo Joke, wat een bijzondere workshop met een bijzondere vorm van borduren. Ik had er ook nog nooit van gehoord...zo wordt een mens nog steeds wijzer...;)
Je atarashi is prachtig, ik vind dit soort quilts heel bijzonder, heb er zelf nog nooit eentje gemaakt......tijd tijd......:(
groetjes, Sylvia

Johanna Zweden zei

Wat een bijzondere workshop en wat een schitterend borduurwerk

Fijne handwerkweek vanuit Zweden groetjes Joke

Ans zei

Wat een mooie foto's!

Lida zei

Fijn dat je er zo van hebt genoten, jammer maar ik kon echt niet weg! Tot gauw, groetjes
Lida

Chris zei

Wat een heel bijzondere en aparte workshop was dat! Ik heb ook een paar van die borduurtjes in huis. Gekregen van een vriendin die een aantal jaren met deze Miao vrouwen heeft gewerkt. Prachtig!!!

Guusje, zei

Wat een prachtig werk en wat een leuke workshop ik heb er nog nooit van gehoord ben ook erg benieuwd wat je vérder nog gaat leren.

Irene Pieters zei

Ik heb ook een lezing van zien bijgewoond - zulke mooie kledingstukken en ze vertelt zo enthousiast! Ik heb bij haar een workshop gedaan ,waar je een gevouwen tasje maakt. Zo mooi en erg leuk om te doen toen had ze ook van alles uitgestald...
Succes met je borduurwerk!