maandag 25 augustus 2014

Wintervoorbereidingen

Haha, jullie denken dat de zomer voorbij is en de winter in aantocht? Het vooruitzicht alleen al vind ik heerlijk. Meer tijd voor mijn hobby's, want ik heb er (te)veel. In september gaan de clubs weer beginnen en op internet ook allerlei leuke dingen waar ik aan mee ga doen. Zo heb ik een handwerkcafe gevonden in Waddinxveen die ons de open randjes gaan leren te maken met o.a. leuke projectjes. Kijk maar eens bij hun om de hoek.


Ook voor het tweede deel van het Marker borduren: Doorborduren met handwerken van Marken, heb ik mij opgegeven. ook raad ik jullie aan daar even te gaan kijken.

Ik heb alles al bij elkaar gezocht zodat ik lekker aan de slag kan.

Ook voor het kantklossen ben ik het een en ander aan het voorbereiden, maar dat kunnen jullie op mijn andere blog lezen.

Omdat wij toch al zo aan het borduren zijn met zijn allen wil ik jullie onderstaande foto niet onthouden. Het is een pyamazak in hardanger borduurwerk, die omstreeks 1930 is gemaakt door de moeder van een vriendin.


Zij heeft nog meer van dat moois, die zal ik een andere keer op de foto mogen zetten.

Dan nog even iets heel anders. Mijn DH is vorige week 70 geworden, waarvoor wij een mooie taart hebben laten maken met zijn logo en de friese vlag maar dan met hartjes, dat vonden de kleinkids vroeger zo leuk.


Onze kleindochter was daarvoor ook kreatief bezig geweest en beschilderde een t-shirt voor hem als kado. Zo leuk. Ook de achterkant was zo beschilderd en opa zat het hele feest met dit mooie shirt aan.


Zo dit was een lang blogje, maar het was ook weer een tijdje geleden dat ik er een schreef. Tot de volgende keer, zal ook wel weer even duren want de wintervoorbereidingen zijn nog niet klaar.

5 opmerkingen:

Monica zei

Wat hebben jullie die verjaardag leuk gevierd, gefeliciteerd nog.

Annie Kingma.Bonnema zei

Nog Hartelijke Gelukwensen voor je jarige man
Mooi shirt en ook de taart.
Fijn al de komende handwerken strak weer.
Lange avonden enz.
Gezellig
Groetnis Annie

Hermie zei

alsnog van harte gefeliciteerd, leuke taart en een nog leuker t shirt, de kleinkinderen beschilderen ze hier ook en Opa doet ze hier ook aan.

Rian, zei

Nog gefeliciteerd met je man, Joke. Leuk shirt hoor. :)
En leuk dat je het vervolg van Marken ook gaat volgen. Ik heb wel even gedubd, maar ik heb al zoveel omhanden, en heb de vorige cursus nog niet eens helemaal afgewerkt. Dus ik doe het toch maar niet deze keer. Wel jammer, maar je kan niet alles. Die open zomen vind ik wel heel erg mooi, en ook de taart met hartjes. :) Leuk!!

Chris zei

Nog geen winter hoor alsjeblieft, nog een beetje warmte en zon. Maar die vooruitzichten op allerlei leuk handwerk, daar word je natuurlijk al warm van!
Wat een pracht van een pyamazak! Dat zie je toch nooit meer.
En natuurlijk nog gefeliciteerd met je DH. Een gedenkwaardige leeftijd! Enig, die taart, maar vooral ook het shirt!!