zondag 15 januari 2012

Aankondiging gratis blok van de maand 2012

Allereerst even vermelden dat mijn kleinkids gisteren supertijden hebben gezwommen met de wedstrijden op Rozenburg. Jill mooie PR's en Björn 2 gouden medailles en de estafette waar onze beide kleinkids in zwommen is 1e geworden. Hier een hele trotse oma!

Nu de titel van dit blog. Overal zie je huisjes opduiken in allerlei vormen, daar wil ik ook een bijdrage aan leveren. Ik houd van vogels, dus de huisjes die ik probeer te maken zijn vogelhuisjes. Ik ben maar een beginneling in het ontwerpen dus er zal best wel wat aan mankeren, maar ik hoop dat jullie mij daarop attent maken, daar kunnen wij met zijn allen iets van leren.

Dit logo zet ik in de zijbalk van mijn blog. Als je daar regelmatig op klikt zal ik daarachter het volgende patroontje plaatsen. Het ligt eraan hoeveel tijd ik heb, dus dat wordt niet een vast tijdstip, dus kijk maar even af en toe. Ik hoor graag wie hieraan willen meedoen, let wel, is geen plicht, het is vrij, ook de vorm en versieringen zijn vrij.

De gehele quilt gaat bestaan uit 9 kleine afgewerkte quiltjes die onderling worden verbonden. Het zijn 8 aparte vogelhuisjes en het middenblok is nog een verrassing, daar mogen jullie je best voor gaan doen, maar dit komt later aan de orde.
Ik hoop deze week het eerste patroontje, het pentagonhuisje, te plaatsen.
Voor degenen die meedoen wens ik alvast veel plezier met het maken.

16 opmerkingen:

Lida zei

Leuk! Weet niet of ik er tijd voor heb, maar wat in het vat zit... Gefeliciteerd met het succes van je kleinkids, groetjes
Lida

petronella zei

Wat leuk, hierbij kan ik m'n fantasie wel laten gaan! Ik wacht rustig het vervolg af, succes ermee!! En gefeliciteerd met de behaalde resultaten van de kleinkids!

Ines Draijer zei

\leuk dat je zelf gaat ontwerpen, ook ik weet nog niet of ik het ga maken, wel als je er een paar kilo tijd bij doet ;-)


Groetjes
Ines

Hermie zei

leuk huisje Joke,ik doe niet mee, heb nog zoveel liggen wat af moet, dus projekten gaan even aan mij voorbij.

Ans zei

Wat een leuk idee, daar zul je wel veel volgers voor krijgen. Groetjes, Ans

Annie Kingma.Bonnema zei

Hallo Joke.
Het lijkt me heel leuk quilt worden, zal het zeker volgen, en hoop ik ook mee te gaan doen.
Groetnis Annie

Corina zei

Dat plaatje ziet er alvast veelbelovend uit. Ik weet nog niet of ik het ga maken, maar misschien wel een paar van de blokken... en misschien vind het uiteindelijk wel zo leuk dat ik 'm toch helemaal doe. Ik ga je dus zeker in de gaten houden!

A3jana zei

Wat leuk Joke! Ik ben nu met DE huisjes bezig, maar ik ga er beslist geen 365 maken;-)) dus...wie weet ga ik ook nog wel een quiltje met vogelhuisjes doen?! ;-))

Dorine zei

Wat een leuk initiatief deze vogelhuisjes.
maar of ik deze ga maken?????
voorlopig niet te veel ufo's om nog te maken.

Roosje_anita zei

Leuk Joke, ik kijk even hoe moeilijk/gemakkelijk de patroontjes zijn voor ik beslis of ik meedoe. Vogelhuisjes zijn altijd goed, ik ben er gek op.

Ada zei

Gefeliciteerd met het succes van de kleinkinderen
Je vogelhuisje is echt schattig maar ik denk dat de tijd mij ontbreekt,helaas dat winkeltje nog niet gevonden

Wieke van Keulen zei

Leuk hoor, vogelhuisjes. Ik ben er dol op. Ben zelfs van plan er eentje te breien.

Janet zei

Leuk he wanneer je kleinkinder het goed doen, kun je trots op zijn zeg!! Leuk dat je een eigen draai geeft aan de bouw-activiteiten hier op het blog, maar stiekem kijk ik toch steeds even jaloers naar je japanse quilt!
groetjes janet

Guusje, zei

Wat leuk dat je dit gaat doen en wat knap dat je dit kunt. Het ziet er echt veelbelovend uit dus ik kom zeker nog langs.

Chris zei

Die kids zijn dus echte waterratten. Wees er maar lekker trots hoor.
Dat ziet er leuk uit, dat vogelhuisje. Die vogelhuisjes hebben altijd iets speciaals, ik weet niet wat, maar ik vind het ook altijd leuk. Heel veel succes er mee.

Antje uit Urk zei

Gefeliciteerd met de kleinkinderen! Daar mag je trots op zijn!
En wat een leuk idee van die vogelhuisjes, ik ga ze opslaan en ik zal kijken of ik tijd kan vinden om ze te maken! Ik vind het helemaal top dat je ons laat meedelen, super!
groetjes,