maandag 14 mei 2012

Een schapenjurk en mijn waaier

Toen onze kleindochter kwam logeren heeft zij mij o.a. gevraagd of ik voor haar knuffelschaapjes iets wilde breien. Zij dacht aan een bruidspaartje, dus voor de een een zwart jasje en voor de andere een witte jurk. Leuk hoor, maar ga daar maar eens aan staan. Maar zoals het hoort gaat oma natuurlijk breien, het jasje vordert en het jurkje ben ik dwars aan het breien met verkorte toeren. Leuk om te doen hoor.
Uiteindelijk moeten die beesten, zij heten Lammetje en Lamina, op de bruidsfoto van papa en mama gaan lijken. Nou ik ga mijn best doen en het resultaat laat ik echt wel zien.

Ook mag ik nu aan mijn waaier gaan klossen. Het kleedje is af maar moet ik nog even afwerken. Die waaier ga ik klossen op mijn nieuwe blokkussen.9 opmerkingen:

Chris zei

Lammetje en Lamina hebben maar geluk met zo'n oma. En kleindochter natuurlijk ook! Wat een idee van haar. Die bruidsjurk wordt in ieder geval al geweldig.
Jij doet ook al zoveel verschillend soort handwerk. Zo knap, vooral dat klossen. Het lijkt me toch heel erg intensief en geconcentreerd werk. Heel veel plezier met alles.

Corina zei

Oei dat lijkt me nog wel een uitdaging ja, om die schaapjes aan te kleden volgens alle 'eisen', maar het begin ziet er goed uit, dat komt vast wel goed.
Je gaat een waaier maken? Ik ben heel benieuwd! Neem je kleurtjes of ga je voor vertrouwd wit?

Lida zei

Wat een leuk idee en wat een klus, maar dat glunderende toetje zal straks een geweldige beloning zijn! Wat een gaaf patroon voor je waaier, zag er onlangs en op een Spaanse blog, ook zo mooi, dus ik ben benieuwd! Groetjes
Lida

Johanna Zweden zei

Dat zal schitterend worden veel brei plezier
Fijne dag groetjes Joke

Tineke zei

Leuke uitdaging om te maken, maar dat zal vast wel goed komen.
En ik ben heel benieuwd hoe je waaier er straks gaat uitzien

Ineke Hulzebos zei

Mooie uitdaging om voor Lammetje en Lamina wat te maken, ik wens je veel succes. Wat een leuk patroon om te kantklossen!
Liefs

Hermie zei

o heerlijk dat je kleinkind dat zo leuk vind en Oma maar breien,ach ja daar zijn we Oma voor toch?

Guusje, zei

Wat leuk dat je dit gaat maken voor je kleindochter, ben benieuwd naar het resultaat want het lijkt me erg bijzonder. En dan de waaier, wat mooi zal dit worden en wat een werk is dit ben benieuwd naar je vorderingen.

Antje uit Urk zei

wat zal ze straks blij zijn als de knuffels af zijn! En breien met verkorte toeren? Is dat moeilijk? Ik ga maar eens googlen hierop!
En een waaier klossen, pff, lijkt mee een enorm werk maar wel leuk om te doen. Ben nu al benieuwd hoe het zal worden, succes ermee!
groetjes,