zaterdag 17 september 2011

Spijkenisse op stelten

Gisteren heb ik een prachtige dag gehad. Er werd een recordpoging steltlopen gedaan door wel 1200 kinderen van groep 8 van de basisscholen in Spijkenisse. Dit ter ere van het openen van het nieuwe winkelgedeelte in het centrum.
Deze recordpoging werd geleid door Ron Boszhart van Z@ppSport op TV, die maakt er echt een hele happening van. De kinderen hadden al steeds geoefend. Ook mijn kleindochter mocht meedoen. Dus ik ben ook gaan kijken.
Ik ben op mijn E-bike via het pontje bij Maassluis naar Spijkenisse gefietst, op zich voor mij al een avontuur. Maar ik was binnen twee uurtjes bij onze dochter. Schoonzoon was er ook bij, dus met zijn allen naar  het centrum en naar de kids kijken.
Daar aangekomen hadden de schoonouders een plekje bij het hek voor ons vrijgelaten, dus ik kon mooi foto’s maken.

Vooruit op de stoet kindersteltlopers liepen deze zwarte kunstenaars te trommelen voor de start.
Het was prachtig om te zien, al die kinderen die stinkend hun best deden.
Dan de prijsbekendmaking op een plein. Ze hebben het gehaald: 959 kinderen die 100 m hebben stelt gelopen. Deze poging komt dus in het Guinessbook of Records

Hier het bewijs, de oorkonde.

Daarna weer naar huis op mijn e-bike, was iets minder tijd want de pont stond voor mij klaar.
Nu ik dit kan ga ik nog eens naar Brielle fietsen, naar de quiltwinkel.
Ik ben nog lang niet uitgefietst, ik begin pas.

5 opmerkingen:

Lida zei

Wat een geinige gebeurtenis, had ik best willen zien! Dus je bent vlak bij mij langs gekomen! Dus als je onderweg een pauzeplekje zoekt, je bent welkom! Groetjes
Lida

Johanna Zweden zei

Wat leuk, nu kan me voorstellen dat je van zo iets geniet, dat zie je niet elke dag.
Groetjes Joke

Ansje zei

Ha Joke, Jij hebt de smaak te pakken! Goed hoor! En leuk van de happening! Inderdaad Brielle is dan ook heel goed te doen.
Groetjes Ansje

sylvia zei

Zo, wat een eind gefiest!! Zo heb je veel plezier van je fiets!! En wat een happening, bijna 1000 kinderen op stelten! Leuk, hoor!!
groetjes, Sylvia

Chris zei

Hallo Joke
Je hebt echt wel een eind gefietst! Heb je die fiets nog niet zo lang? Wat enig, al die steltlopertjes. Geweldig dat ze een record gemaakt hebben. Groetjes.