dinsdag 6 september 2011

Kantwerkje en nieuw borduurtje

We zijn weer terug van een fijne vakantie in Friesland. Daar gaan wij altijd graag even naar toe, we ontmoeten altijd dezelfde mensen en dat is erg gezellig. Ik neem altijd wat handwerkjes mee, Ik had mij voorgenomen om flink te werken aan mijn kantkloskleedje. Het is een lastige, dus 3 stappen vooruit en twee achteruit! Maar ik houd vol en maak hem af want ik wil graag aan een waaier beginnen, het patroon ligt al op mij te wachten. Hieronder het resultaat van mijn werk, ik ben nu over de helft.


Ook heb ik heerlijk zitten werken aan een borduurwerkje dat ik op het blog van haar heb gezien. Ik vond dat zo leuk en geef daar mijn eigen draai aan. Zo heb ik een paar tekeningetjes daarvoor gemaakt die ik er ook nog op wil borduren. Ik heb nog een echt geklost kantje en echte kantklosjes die ik er ook op wil maken. Dus hij wordt anders als het bestaande plaatje. Hieronder de foto van hoever ik nu daarmee ben.


Dit heeft natuurlijk ook te maken met mijn eigen kantkloshobbie dus heb ik het de naam: foekie's kantplezier gegeven. De kantjes erop die ik zelf heb getekend zal ik binnenkort op mijn weblog neerzetten voor de liefhebbers, ik moet ze natuurlijk wel duidelijk tekenen en dat kost enige tijd, dus heb geduld.

10 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

Wow hele leuke en mooie werkjes. Ik vind het klossen altijd zo bijzonder om te zien. Groetjes Anita

Lida zei

Wat mooi!! Ik vind het er echt al prachtig uitzien en de kleuren zijn zo subtiel, echt gaaf! Ben benieuwd naar het patroontje of is dat niet om te borduren, ik wacht wel af! Groetjes
lida

Anoniem zei

hallo Joke, je kant ziet er prachtig uit!!!
groetjes, Sylvia

Anoniem zei

Ha Joke, Wat een kunstwerk is je kantkloskleedje! Knap werk hoor. Groetjes Ansje

Cisca zei

Een prachtig torchon kleedje gaat het worden. Dat is stapelen met je klosjes! Wat een leuk borduurwerkje en wat leuk, dat je er je eigen draai aan gaat geven.
Groetjes, Cisca

Ria zei

Wauw Joke wat ziet je kantklos kleed er prachtig uit. En je borduurtjes ook. Heb je hier een patroon van, Ik vindt het enig met die klosjes erbij.

Groetjes Ria

GRANNY'S HOUSE zei

In een woord schitterend, petje af!!!

Groetjes
Ines

Johanna Zweden zei

Joke wat schitterend, en dat borduurwerk ook heel mooi, Jij bent ook een echte vakvrouw die op alle soorten handwerk gebied thuis is.
Petje af.
Groetjes Joke

Rian, zei

Joke, wat prachtig geklost. Pfff... eer ik nu eens zoiets maak... maar we houden vol ;)
Het kantborduurtje wordt ook heel leuk. zo fijntjes.
weer heel anders in blauwtinten.
Groetjes en succes met beide werkjes

Tineke zei

Mooi Joke, de aanhouder wint en straks kun je genieten van een prachtig kleedje.
Je borduurwerk is ook heel mooi.