zaterdag 12 februari 2011

Leuke kinderopmerkingen

Vanmorgen moest ik even in het dorp een boodschap doen. Ik ben niet zo groot en dat valt zeker nogal op. Een jongetje van een jaar of zes fietste netjes naast zijn vader maar moest voor mij stoppen omdat ik aan het oversteken was, zei hij tegen zijn vader: Goh pap wat dat is een klein vrouwtje. Heerlijk he zo onbevangen zijn opmerking kunnen plaatsen. Zijn vader keek eens naar mij van wat zou die daarvan zeggen. Ik vind zoiets prachtig, wij denken het en de kinderen zeggen het.

Nog even een klein verhaaltje van een jaar of tien geleden, ik was eigenlijk nog maar net oma geworden, maar dat schijnen ze ook aan je te kunnen zien. Ik liep met een paraplu en dat vond een klein kind zo bijzonder, die zei toen tegen zijn moeder: Kijk daar eens mama daar loopt een oma.


2 opmerkingen:

Chris zei

Geweldig Joke! Heerlijk is dat, dat kinderen gewoon zeggen wat ze denken. Ik had jaren geleden een keer een meisje van 5 op schoot. Ze ging met haar vingertje over een klein bobbeltje op mijn gezicht en zei: jij bent een oma! Haha, oma's hebben dus bobbeltjes en zo.

sylvia zei

wat leuk, Joke!! Ik heb ooit toen ik klein was ( en Nederland nog niet vol met instromers ) eens in de bus gezegd: kijk mam, Zwarte Piet!!! .......:(